Τίποτα πιο απολαυστικό και πιο καλοκαιρινό από φράουλες σε συνδυασμό με κοκτέιλ. Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ.

Τίποτα πιο απολαυστικό και πιο καλοκαιρινό από φράουλες σε συνδυασμό με κοκτέιλ. Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ. Σου παρουσιάζουμε τρεις παγωμένες απολαυστικές εκδοχές για φραουλένια κοκτέιλ.

Strawberry Margarita

Συστατικά

1 κιλό κατεψυγμένες ολόκληρες φράουλες

3/4 φλιτζάνι τεκίλα

1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ

1/4 φλιτζάνι λικέρ πορτοκαλιού, Cointreau ή παρόμοιο

1/3 φλιτζάνι μέλι ή άλλο γλυκαντικό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

μαργαρίτα αλάτι, για να στεγνώσει τα ποτήρια

λάιμ, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προετοιμάστε τα ποτήρια σας. Περάστε μια σφήνα ασβέστη γύρω από το άνω εξωτερικό χείλος των ποτηριών σας. Στη συνέχεια, ρίξτε το στο μείγμα αλατιού μαργαρίτα και αφήστε το στην άκρη.

Ανακατέψτε. Προσθέστε τις παγωμένες φράουλες, τεκίλα, λικέρ πορτοκαλιού και χυμό λάιμ σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να είναι τελείως ομαλό. Εδώ, μπορείτε να δοκιμάσετε και να προσθέσετε επιπλέον τεκίλα ή γλυκαντικό εάν θέλετε.

Ρίξτε το στα ποτήρια. Ρίχνουμε την ανάμεικτη μαργαρίτα στα ποτήρια και γαρνίρουμε με φράουλα. Αυτό είναι!

 fraoulaa

Daiquiri φράουλα

Αυτό το φρουτώδες παγωμένο ποτό αγαπημένο είναι σίγουρα μια ευχάριστη νότα που θα σε χαλαρώσει απίθανα, ειδικά αυτό το περίεργο καλοκαίρι. Αν χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένες φράουλες θα χρησιμοποιήσεις λιγότερο ή καθόλου πάγο για να μη βγει πολύ υδαρές. Οι φρέσκες φράουλες προσθέτουν επιπλέον γεύση και εμποδίζουν το ποτό να είναι πολύ παχύ. Προειδοποίηση: μπορεί να εθιστείς αφού το δοκιμάσεις για πρώτη φορά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 σφηνάκια ελαφρύ ρούμι (ή αλλιώς 50 ml)

1/2 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες και περισσότερες για γαρνιτούρα

Μισό κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες, ψιλοκομμένες

Χυμός ενός lime

Φέτες lime, για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, βάζεις το ρούμι, τις φρέσκες ή τις κατεψυγμένες φράουλες και τον χυμό του λάιμ και ανακατεύεις μέχρι να ομοιοποιηθεί το μείγμα και πάγο ανάλογα με το πόσο υδαρές ή παχύρρευστο το θες (ένα φλιτζάνι είναι οκ).

Ρίχνουμε σε δύο ποτήρια και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ και ολόκληρες φράουλες.

fraoulab

Φράουλα Frosé

Το ποτό του καλοκαιριού!

ΥΛΙΚΑ:

4 – 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (750 ml) μπουκάλι ροζέ, διατηρημένο σε απλή ψύξη

4 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες

1/4 φλ. βότκα

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

8 φλ. πάγος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάζεις περίπου το μισό μπουκάλι ροζέ, 1 φλιτζάνι φράουλες, τη μισή ποσότητα βότκας και τον μισό χυμό λεμονιού. Προσθέτεις περίπου 4 φλιτζάνια πάγου και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εάν το μείγμα είναι πολύ παχύ, προσθέτεις περισσότερο πάγο και ανακατεύεις ξανά.

Επαναλαμβάνεις με τα υπόλοιπα συστατικά.

Σερβίρεις αμέσως και γαρνίρεις με φρέσκες φράουλες.

Tip: αν θες πιο γλυκιά γεύση μπορείς να προσθέσεις και σιρόπι φράοουλας

empty alt

Τα δώρα του ροδιού

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Διεθνής Ημέρα Σεφ – και ξέρουμε πώς να την γιορτάσεις

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να δοκιμάσεις συνταγές από όλες τις κουζίνες […]
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού
Back To Top