Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας. Είσαι περίεργη να τα διαβάσεις;

1.Ταραμοσαλάτα: Μάλιστα προτείνουν την σπιτική η οποία είναι μακράν καλύτερη από αυτή που πωλείται στα σούπερ μάρκετ. Πού θα την απολαύσεις; Μετά το μπάνιο σου στον Άγιο Σώστη, στη Μύκονο, στην ταβέρνα της Κικής.

2.Κολοκυθοκεφτέδες: Ιδανικό πιάτο για τους χορτοφάγους, θα το φας στην Κρήτη, στο Ταμάμ στα Χανιά.

3.Τοματοκεφτέδες: Στον Πύργο της Σαντορίνης, στην Πηνελόπη.

4.Φρέσκο ψάρι: Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα τρώμε φρέσκο ψάρι εδώ και… 11.000 χρόνια, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους. Και προτείνουν να το γευτούμε στο Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου, με λαδάκι και λεμονάκι.

5.Μουσακάς: Όχι που θα έλειπε! Στην Κληματαριά στην Αθήνα, όπου μπορείς να κάνεις και μαθήματα μαγειρικής και να μάθεις να φτιάχνεις μόνη σου ένα από τα πλέον παραδοσιακά μας πιάτα. Αλλά και στον Κουκούμαβλο στην Σαντορίνη, για μια πιο μοντέρνα εκδοχή του πιάτου.

6.Παστιτσάδα: Το κερκυραϊκό πιάτο με τις βενετσιάνικες ρίζες θα το φας στην Κέρκυρα, φυσικά, στο Rex ή στο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι.

7.Αρνί κλέφτικο: Θα βρεις αμέτρητες παραλλαγές του πιάτου αυτού, που θα το απολαύσεις στις ταβέρνες του Μετσόβου.

8.Χωριάτικη σαλάτα: Στης Λέλας στην Καρδαμύλη με αυθεντική φέτα και ελιές Καλαμάτας ή στο Funky Gourmet στην Αθήνα για ένα σύγχρονο twist.

9.Μπουγάτσα: Στη Θεσσαλονίκη, φυσικά.

10.Λουκουμάδες: Στο Αιγαίον στην Πανεπιστημίου, που ειδικεύονται στη λιχουδιά από το 1926.

empty alt

11 τροφές που κάνουν το δέρμα σου να λάμπει

Όταν δεν προσέχουμε όσο πρέπει τη διατροφή μας, αυτό αντανακλάται και στο δέρμα μας, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε άτονοι, κουρασμένοι, και πιθανόν μεγαλύτεροι από την πραγματική μας ηλικία.
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες

Ας ξεκινήσουμε από αυτό: γιατί να μπεις στη διαδικασία να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες που θα χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Επειδή η φλούδα τους χαλάει την ομοιόμορφη υφή μιας σάλτσας και, επιπλέον, είναι πιο δύσπεπτη.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Τάρτα με εσπεριδοειδή – που φέρνει τα πάνω κάτω

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
empty alt

Εξωτική τούρτα-κέικ με καρύδα και ανανά

Αυτό το αφράτο κέικ καρύδας είναι γεμάτο με ένα εύκολο μείγμα τυριού, ανανά και τελειώνει με κρέμα τυριού και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.
Back To Top