Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές λαχταριστές μπαλίτσες απόλαυσης […]

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές λαχταριστές μπαλίτσες απόλαυσης με τη βοήθεια του τσένταρ και του σοταρισμένου μπέικον!

 

ΥΛΙΚΑ:

5 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 κουταλιές της σούπας εναπομείναν πουρέ πατάτας

3 φέτες μπέικον, σοταρισμένες και κομμένες

2/3 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ

2 κουταλιές της σούπας. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 αυγά, χτυπημένα

1 1/3 φλ. γαλέτα ή τριμμένη φρυγανιά

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

friedb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις τον πουρέ πατάτας με το σοταρισμένο μπέικον, τσένταρ, σχοινόπρασο και σκόνη σκόρδου και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά.

Βάλε τα αυγά και το τη γαλέτα (ή φρυγανιά) σε ξεχωριστά ρηχά μπολ. Χρησιμοποίησε μια μικρή κουτάλα παγωτού για να φτιάξεις μπάλες πουρέ ή πατατοκεφτέδες. Πέρασε μια μπάλα στα χέρια σου, μετά βύθισέ την πρώτα στο αυγό και μετά στη γαλέτα. Επαναλαμβάνεις μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πατατοκεφτέδες.

Ζεσταίνεις το  λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε φριτέζα ή σε τηγάνι. Τηγανίζεις τις μπάλες πατάτας σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές, 2 έως 3 λεπτά. Στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτας και αν θες καρυκεύεις με έξτρα αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αν δεν έχεις υπόλοιπο πουρέ μπορείς να χρησιμοποιήσεις πουρέ σε σκόνη ή αλεσμένες πατάτες…

Ως προς τα υλικά, νιώσε ελευθερία να χρησιμοποιήσεις όποιο άλλο τυρί θες και προτιμάς, απλώς όσα λιώνουν εύκολα προσφέρουν πιο λαχταριστό αποτέλεσμα – το ίδιο επίσης ισχύει και ως προς το μπέικον, εξίσου απολαυστικό εφέ χαρίζουν και ντόπια αλλαντικά. Ως προς τα μυρωδικά, μπορείς επιπλέον να δοκιμάσεις να προσθέσεις στο μείγμα της ζύμης σου ρίγανη ή δυόσμο!

Συνδυάζεται ιδανικά με ντιπ γιαουρτιού ή σαλάτα πράσινων λαχανικών!

Καλή όρεξη!

 

 

empty alt

Φρούτα και λαχανικά διώχνουν τα κιλά της ηλικίας

Δεν περιμέναμε την επιστημονική έρευνα για να μάθουμε ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών μετά τα 40 μπορεί να προστατεύει από τη συσσώρευση περιττών κιλών λόγω ηλικίας.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Ένα Ούζο… έργο τέχνης

Στην τέχνη, η τελειότητα βρίσκεται στις πολλές, μικρές λεπτομέρειες, τις οποίες συνήθως μπορεί να εντοπίσει μόνο κάποιος γνώστης. Στο φαγητό και στο ποτό, η τελειότητα μπορεί να προέλθει από μια γεύση απρόσμενη αλλά ικανή να ξαφνιάσει ευχάριστα ακόμα και τους γευσιγνώστες.
Back To Top