Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να δοκιμάσεις συνταγές από όλες τις κουζίνες […]

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να δοκιμάσεις συνταγές από όλες τις κουζίνες του κόσμου από τους σεφ που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό συντονίζοντας μια ολόκληρη ομάδα κρυμμένη πίσω από τα παρασκήνια. Η διεθνής ημέρα του σεφ είναι για να τιμηθούν και αναγνωριστούν αυτοί οι επαγγελματίες και είναι πιθανώς μια από τις καλύτερες ευκαιρίες που μπορούν να αποκτήσουν οι άνθρωποι για να μάθουν πώς να μαγειρεύουν και να συνδέονται με σεφ στην περιοχή τους. Είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να διδάξεις στα παιδιά πώς να μαγειρεύουν και να τους δώσεις την έμπνευση να γίνουν σεφ. Η να δοκιμάσεις το μαγειρικό σου ταπεραμέντο και να καλέσεις φίλους στο σπίτι για να τους κάνεις το τραπέζι – με gourmet τρόπο.

Η Διεθνής Ημέρα του Σεφ

Η Διεθνής Ημέρα του Σεφ ξεκίνησε το 2004 από τον αξιότιμο σεφ Δρ Bill Gallagher, ο οποίος τότε ήταν ο πρόεδρος της WorldChefs, ενός δικτύου περισσότερων από 100 συλλόγων σεφ που επικεντρώνεται στην παροχή εκπαίδευσης, ανταγωνισμού, δικτύωσης και βιωσιμότητας στην αρχή της κουζίνας.

Αυτή η ημέρα επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των παιδιών σε όλο τον κόσμο σχετικά με τη σημασία της υγιεινής διατροφής, την προώθηση της σταδιοδρομίας των σεφ και την αλλαγή των τοπικών κοινοτήτων τους. Κάθε χρόνο, οι WorldChefs και οι συνεργάτες τους δημιουργούν διαφορετικά θέματα για τη μετάδοση της αποστολής τους. Το WorldChefs ξεκίνησε όταν το 1920, μια ελβετική ομοσπονδία μάγειρας εισήγαγε την ιδέα μιας διεθνούς ένωσης σεφ, και έτσι το 1928 ιδρύθηκε το WorldChefs στη Σορβόννη του Παρισιού.

Κάθε λίγα χρόνια διεξάγονται συνέδρια και διάφορες χώρες αναλαμβάνουν εκ περιτροπής την προεδρία του οργανισμού. Για πάνω από 90 χρόνια, το WorldChefs ξεκίνησε από μια απλή ένωση για να εξελιχθεί σε έναν παγκόσμιο οργανισμό για να βοηθήσει στην εκπαίδευση των ανθρώπων σχετικά με τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

Το 2017, το θέμα του WorldChefs ήταν η ιδέα ενός υπερήρωα ή για να είμαστε ακριβείς, «Foods For Healthy Heroes» και προηγουμένως αφορούσε την τέχνη της τοποθέτησης φαγητού σε ένα πιάτο ή για σύντομη παρουσίαση. Αυτή η ημέρα χρησιμοποιείται επίσης για να γιορτάσει την ιδέα ενός σεφ ως ευγενούς επαγγέλματος στο οποίο ελπίζουν να μεταδώσουν γνώσεις και γαστρονομικές δεξιότητες στην επόμενη γενιά σεφ.

chef

Πώς μπορείς να συμμετάσχεις

Όλοι οι σεφ από όλο τον κόσμο καλούνται να φιλοξενήσουν το δικό τους εργαστήριο Υγιεινής Διατροφής για το Μέλλον στην περιοχή τους. Θα μπορούσε να είναι μια εκδήλωση για τα παιδιά, ή μια εκδήλωση για 300 παιδιά, κάθε παιδί μετράει και είναι σημαντικό να μοιραστείς την ευκαιρία να μάθεις και να απολαύσεις να τρως υγιεινά φαγητά!

Ένα κιτ εργαλείων με όλα όσα χρειάζεσαι για να οργανώσεις ένα εργαστήριο Διεθνούς Ημέρας Σεφ, από οδηγίες έως υλικό έως συνταγές έως συμβουλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει ετοιμαστεί για σένα.

Πραγματοποιείσαι εδώ λήψη της εργαλειοθήκης σας σήμερα και ετοιμάσου να συμμετάσχεις με σεφ από όλο τον κόσμο κοινοποιώντας και κάνοντας μεγάλο αντίκτυπο με τα παιδιά στην κοινότητά σου στις 20 Οκτωβρίου 2020

Για  να σου δώσουμε μερικές ακόμα ιδέες για το πώς να γιορτάσεις τη σημερινή μέρα και για να σου δώσουμε την έμπνευση προκειμένου να ξυπνήσει ο σεφ μέσα σου διαλέξαμε μερικές ταινίες όπου πρωταγωνιστεί η μαγειρική και οι σεφ!

 

 

empty alt

Μπύρα όπως…πίτσα

Ενα μπουκάλι μπύρα ισοδυναμεί σε θερμίδες όσο με ένα κομμάτι πίτσα. Για το λόγω αυτό Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων (LGA) της Αγγλίας επισημαίνει ότι οι ετικέτες στα αλκοολούχα ποτά πρέπει να αλλάξουν για να αναφέρουν τις θερμίδες.
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
Back To Top