Ένα πεντανόστιμο γλυκό έργο τέχνης στο πιάτο σας

Όταν βλέπετε «τριαντάφυλλα μήλου», τι σας έρχεται στο μυαλό; Φέτες μήλου κλειστές σε σφολιάτα πρέπει να είναι η απάντηση. Αυτές οι αξιολάτρευτες λιχουδιές είναι ιδανικές για δείπνο στις αρχές του φθινοπώρου, φιλική μάζωξη ή για να αντικαταστήσουν τα βασικά παγωμένα cupcakes σε οποιοδήποτε πάρτι γενεθλίων. Για ό,τι και να τα φτιάξετε, θα είναι το κέντρο της προσοχής.

Πώς να φτιάξετε τριαντάφυλλα μήλου

Μήλα: Όταν ψήνετε με μήλα, κολλήστε με Pink Lady, Granny Smith και Honeycrisp. Το μήλο πρέπει να είναι αρκετά γερό ώστε να ψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες και να διατηρεί το γλυκό τραγανό προφίλ του.

Πορτοκάλι: Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού αποτρέπει την οξείδωση και προσθέτει μια επιπλέον γεύση εσπεριδοειδών.

Ανοιχτή καστανή ζάχαρη: Η καστανή ζάχαρη προσθέτει την τέλεια ποσότητα γλυκύτητας με μια ελαφριά γεύση μελάσας.

Αλκοόλ: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κονιάκ με άλλο ποτό ή να το παραλείψετε εντελώς.

Σφολιάτα: Τα μήλα τυλίγονται σε σφολιάτα για να δημιουργηθεί το βουτυρωμένο, ξεφλουδισμένο τριαντάφυλλο. Βεβαιωθείτε ότι η σφολιάτα έχει ξεπαγώσει αλλά διατηρείται κρύα στο ψυγείο εάν τη χρησιμοποιείτε από κατεψυγμένη.

Οδηγίες

Μην τρομάζετε – αυτή η συνταγή είναι πιο εύκολη από ό, τι φαίνεται. Αφού προθερμάνετε τον φούρνο και καλύψετε μια φόρμα για μάφιν με μαγειρικό σπρέι, πιάστε τα μήλα σας. Κόψτε το μήλο από τον πυρήνα, κόψτε τα κομμάτια σε λεπτές φέτες —χρησιμοποιώντας ένα μαγειρικό μαντολίνο βοηθάει αν έχετε— ρίξτε τα σε χυμό πορτοκαλιού για να αποφύγετε την οξείδωση και τακτοποιήστε τα σε ένα ταψί με επένδυση λαδόκολλας— μην ανησυχείτε αν επικαλύπτονται. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να είναι εύπλαστα.

Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς όσο φτιάχνετε το μείγμα βουτύρου-καστανής ζάχαρης. Πιάστε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε το μαλακωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το κονιάκ.

Πιάνετ τη σφολιάτα, και κόβετε κάθε φύλλο σε συνολικά 12 λωρίδες. Απλώστε το μείγμα βουτύρου σε κάθε λωρίδα με μια μικρή σπάτουλα. Τοποθετήστε τις λωρίδες σφολιάτας έτσι ώστε η μακριά πλευρά να είναι στραμμένη προς εσάς. Τοποθετήστε 10 έως 12 φέτες μήλου πάνω από κάθε λωρίδα έτσι ώστε η φλούδα του μήλου να είναι στραμμένη προς τα επάνω. Τοποθετήστε τις φέτες έτσι ώστε να επικαλύπτονται ελαφρώς και να προεξέχουν ελαφρώς πάνω από την κορυφή της λωρίδας σφολιάτας. Τυλίξτε σφιχτά κάθε λωρίδα και μεταφέρετε στο έτοιμο ταψί, φροντίζοντας να κάθονται όρθια. Διαφορετικά, θα ψηθούν λοξά.

Ψήστε τα τριαντάφυλλα μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να ροδίσει, στη συνέχεια πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Ιδέες σερβιρίσματος

Σκεφτείτε αυτά όπως θα κάνατε έναν κύκλο εργασιών μήλου ή μια πίτα. Η σαντιγί ή λίγη κρέμα γάλακτος θα το έκαναν ένα υπέροχο επιδόρπιο με πιρούνι και μαχαίρι. Σερβίρετε à la mode με παγωτό βανίλια ή οποιαδήποτε γεύση παγωτού σας αρέσει. Ή κι απλώς πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Αποθήκευση

Μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου σε σφραγισμένο δοχείο για έως και 3 ημέρες. Αν τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο, βάλτε τα σε θερμοκρασία δωματίου ή βάλτε τα στο γκριλ για να ξαναζωντανέψουν.

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής

2 μήλα Pink Lady ή Honeycrisp, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

Χυμό από 1 πορτοκάλι

4 κ.σ. (1/2 ραβδί) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

1/4 φλ. συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. κονιάκ

2 φύλλα σφολιάτας, αποψυγμένα αν έχουν παγώσει και διατηρούνται κρύα στο ψυγείο

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Καλύψτε μια τυπική φόρμα για μάφιν 12 θέσεων με μαγειρικό σπρέι.

Βήμα 2

Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε τα μήλα και τον χυμό πορτοκαλιού. Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα ταψί λαμαρίνας με επένδυση λαδόκολλας (είναι εντάξει αν αλληλεπικαλύπτονται). Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το κονιάκ να ενωθούν.

Βήμα 4

Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 6 λωρίδες (μήκους 10" έως 12") για συνολικά 12 λωρίδες. Χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα, απλώστε το μείγμα βουτύρου σε λωρίδες.

Βήμα 5

Τοποθετήστε τις λωρίδες έτσι ώστε η μακριά πλευρά να κοιτάζει προς εσάς. Τοποθετήστε 10 έως 12 φέτες μήλου πάνω από κάθε λωρίδα έτσι ώστε η φλούδα του μήλου να είναι στραμμένη προς τα επάνω και η κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι φέτες επικαλύπτονται και προεξέχουν ελαφρώς πάνω από την κορυφή της λωρίδας. Τυλίξτε σφιχτά κάθε λωρίδα και μεταφέρετε σε έτοιμο ταψί, φροντίζοντας να κάθονται όρθια για να μην ψηθούν λοξά.

Βήμα 6

Ψήστε τα τριαντάφυλλα μήλου μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να ροδίσει, για 30 έως 35 λεπτά. Πασπαλίστε από πάνω τη ζάχαρη άχνη και αφήστε να κρυώσει.

Βήμα 7

Αν θέλετε να τα φτιάξετε νωρίτερα: Τα τριαντάφυλλα μήλου μπορούν να γίνουν 3 ημέρες νωρίτερα. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο και σε θερμοκρασία δωματίου. Το μείγμα βουτύρου μπορεί να γίνει 1 μέρα νωρίτερα. Μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο. Φέρτε σε θερμοκρασία δωματίου όταν είναι έτοιμα για χρήση.

empty alt

Πρέπει να βάζουμε τα λαχανικά στο ψυγείο;

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

Πώς θα απολαμβάνεις το τσάι σου σαν Βρετανός γαλαζοαίματος

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.
empty alt

3+1 λάθη που κάνουμε στο σουπερμάρκετ

Μήπως κάθε φορά που επισκέφτεσαι το σουπερμάρκετ, κάνεις τα ψώνια σου με μηχανικές κινήσεις; Απλές αλλά συνειδητές αλλαγές θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα αλλά και να προστατεύσεις την υγεία σου.
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα χωρίς γάλα

Ακόμα και αν απέχεις, για λόγους αλλεργίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις αυτή τη συνταγή για ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας, έμπνευση της Αμερικανίδας food editor Anna Monette Roberts, από το Popsugar.com Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει τόσο ωραία...
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Mamma mia: συνταγή για την καλύτερη σαλάτα ζυμαρικών

Εύκολη, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση
empty alt

Σολομός γεμιστός με φέτα, σπανάκι & ντομάτα

Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός
Back To Top