Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι. Η κρεμώδης καρύδα σε συνδυασμό με τζίντζερ και λάιμ δίνει σε αυτή τη σούπα μοναδική και νόστιμη γεύση. Το λεμονόχορτο είναι επίσης παραδοσιακό σε αυτή τη σούπα και θα συνιστούσαμε να προσθέσετε λίγο σε αυτή την εκδοχή, αν μπορείτε να το βρείτε. Το λεμονόχορτο θα του δώσει μια ελαφρώς φρουτώδη γεύση. Αυτή η ταϊλανδέζικη σούπα παραδοσιακά συμπληρώνεται με λάδι τσίλι για να τη ζεστάνει, αλλά το κρεμώδες γάλα καρύδας τη μαλακώνει λίγο, οπότε προσθέστε όσο ή λίγο θέλετε. Τα μπούτια κοτόπουλου μαγειρεύονται ακριβώς μέσα στη σούπα για να γίνουν εξαιρετικά τρυφερά και γευστικά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρεσκοκομμένο τζίντζερ

110 γρ. μανιτάρια shiitake, ψιλοκομμένα

6 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 (400 ml) κουτί γάλα καρύδας

1 κ.σ. σάλτσα σόγια

1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια

Χυμός από 1 λάιμ

Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα

Λάδι τσίλι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

thaic

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τζίντζερ και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 6 λεπτά.

Προσθέστε το ζωμό, το γάλα καρύδας και τη σάλτσα σόγια και αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε το κοτόπουλο, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 15 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε με χυμό λάιμ.

Γαρνίρετε με κόλιαντρο και λάδι τσίλι (αν χρησιμοποιείτε) πριν το σερβίρετε.

empty alt

Η δύναμη του πρωινού

Και να που το παλίο γνωμικό «το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός» αποκτά επιστημοκική βάση.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
empty alt

Τρίο χούμους – απόλαυση επί τρία

Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά.
Back To Top