Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι. Η κρεμώδης καρύδα σε συνδυασμό με τζίντζερ και λάιμ δίνει σε αυτή τη σούπα μοναδική και νόστιμη γεύση. Το λεμονόχορτο είναι επίσης παραδοσιακό σε αυτή τη σούπα και θα συνιστούσαμε να προσθέσετε λίγο σε αυτή την εκδοχή, αν μπορείτε να το βρείτε. Το λεμονόχορτο θα του δώσει μια ελαφρώς φρουτώδη γεύση. Αυτή η ταϊλανδέζικη σούπα παραδοσιακά συμπληρώνεται με λάδι τσίλι για να τη ζεστάνει, αλλά το κρεμώδες γάλα καρύδας τη μαλακώνει λίγο, οπότε προσθέστε όσο ή λίγο θέλετε. Τα μπούτια κοτόπουλου μαγειρεύονται ακριβώς μέσα στη σούπα για να γίνουν εξαιρετικά τρυφερά και γευστικά.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρεσκοκομμένο τζίντζερ
110 γρ. μανιτάρια shiitake, ψιλοκομμένα
6 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 (400 ml) κουτί γάλα καρύδας
1 κ.σ. σάλτσα σόγια
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια
Χυμός από 1 λάιμ
Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα
Λάδι τσίλι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τζίντζερ και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 6 λεπτά.
Προσθέστε το ζωμό, το γάλα καρύδας και τη σάλτσα σόγια και αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε το κοτόπουλο, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 15 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε με χυμό λάιμ.
Γαρνίρετε με κόλιαντρο και λάδι τσίλι (αν χρησιμοποιείτε) πριν το σερβίρετε.