Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο. Λίγοι έχουν την ικανότητα να μαγειρέψουν με επιτυχία επαγγελματικά, αλλά όλοι έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν ως σεφ στο σπίτι, την απόλυτη επιδίωξη της τελειότητας. Φυσικά, ποτέ δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο ότι η μαγειρική στη κουζίνα του σπιτιού είναι σαφώς σε θέση να κερδίσει τον σεβασμό των επαγγελματιών σεφ.
Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με 20 βιβλία μαγειρικής που αξίζει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα! Είτε για τους επαγγελματίες σεφ, είτε για εκείνους που θέλουν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν με τις κατσαρόλες τους ένα θεαματικό πιάτο.
The Professional Chef by the Culinary Institute of America
The Flavor Bible by Karen Page and Andrew Dornenburg
The Big Fat Duck Cookbook by Heston Blumenthal
Mastering the Art of French Cooking by Julia Child
Essentials of Classic Italian Cooking by Marcella Hazan
Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing by Michael Ruhlman
Joy of Cooking by Irma S. Rombauer and Marion Rombauer Becker
Culinary Artistry by Andrew Dormenburg and Karen Page
On Food and Cooking by Harold McGee
The French Laundry Cookbook by Thomas Keller
The 4-Hour Chef by Tim Ferriss
Grand Livre de Cuisine by Alain Ducasse
Ad Hoc at Home by Thomas Keller
White Heat by Marco Pierre White
Le Cordon Bleu’s Complete Cooking Techniques by Jeni Wright
The Barbecue Bible by Steven Raichlen
Boy Meets Grill by Bobby Flay
The Big Green Egg Cookbook by Lisa Mayer
Weber’s New Real Grilling by Jamie Purviance
Meat: Everything You Need to Know by Pat LaFrieda