Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου. Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να την κάνεις να… ξανανιώσει.

Η λύση εξπρές: Για να τη μαλακώσεις στο άψε-σβήσε, βάλε τη σε ένα σκεύος ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων με ένα νωπό χαρτί κουζίνας από πάνω και άφησέ τη να ζεσταθεί για 20’’. Αν δεν έχει μαλακώσει μετά τα 20’’, επανέλαβε τη διαδικασία για περίπου ακόμα 20’’.

Η λύση των προνοητικών: Αν έχεις μερικές μέρες περιθώριο πριν φτιάξεις το γλυκό, βοήθησέ τη να μαλακώσει αργά επιστρατεύοντας κάποιο άλλο υλικό με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Πάρε μία φέτα ψωμί του τ0στ ή λίγες φέτες μήλου και τοποθέτησέ τα πάνω στη σκληρή μάζα, μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι ασφαλείας ή σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Σε ένα με δύο 24ωρα, θα έχει μαλακώσει.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία: Για να μην πετρώσει εξαρχής, διατήρησέ την αεροστεγώς κλεισμένη σε ένα δοχείο. Το μυστικό είναι να εκτίθεται σε όσο το δυνατόν μικρότερη ποσότητα αέρα. Επέλεξε λοιπόν ένα δοχείο όπου θα χωράει ίσα ίσα ή, αν την αποθηκεύσεις σε ένα μεγαλύτερο δοχείο, τοποθέτησέ την πρώτα σε πλαστικό σακουλάκι ασφαλείας και μετά στο δοχείο, φροντίζοντας προηγουμένως να πιέσεις το σακουλάκι για να αφαιρεθεί ο αέρας.

empty alt

Τα «υπνωτικά» σνακ που βάζουν τέλος στην αϋπνία

Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

Τέλεια αυγά σκραμπλ σε 5 βήματα

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της.
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού λέγεται Panzanella

Η παντσανέλλα, που ονομάζεται επίσης πανσανέλα ή πανμόλε ή πανμόλο ή «ψωμί ενετζούπο», είναι ένα τυπικό πιάτο της κεντρικής Ιταλίας.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Εξωτικές μπάρες cheesecake-καρύδας

Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι,...
empty alt

Νόστιμες και εύκολες σπιτικές κοτομπουκιές

Θέλεις να νιώσεις ξανά παιδί; Φτιάξτε σπιτικές κοτομπουκιές. Επικαλυμμένες με τραγανή καρυκευμένη ψίχα ψωμιού, αυτές οι τρυφερές, ζουμερές μπουκιές είναι δύσκολο να καταναλωθούν με μέτρο.
Back To Top