Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα.

Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα. Όμως τίποτα. Ένας καλός ύπνος, είναι εύκολος στη θεωρία αλλά δύσκολος στην πράξη – αυτό το ξέρετε πολύ καλά πια! Αν τίποτα από αυτά δεν είχε αποτέλεσμα, τότε το ψυγείο και γενικά η κουζίνα πάντα κρύβουν τη λύση. Ιδού λοιπόν τρία σνακ που υπόσχονται να σας βάλουν για ύπνο και να σας αποκοιμίσουν το συντομότερο.

1.Μπανάνες

Καταναλώνεται ωμή, τηγανιτή, ψητή ή αποξηραμένη σε στρογγυλές επίπεδες φέτες… Όπως και να τις δοκιμάσετε, οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες A,B,E,C καθώς και σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο). Το φρούτο περιέχει κάλιο, και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β6-   Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για τη σύνθεση της μελατονίνης, ή αλλιώς της ορμόνης του ύπνου που βοηθά στη ρύθμιση, τι άλλο, του ύπνου, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου. Η μπανάνα είναι επίσης τροφή πλούσια και σε ποτάσιο, που λειτουργεί ως μυοχαλαρωτικό, δηλαδή ετοιμάζει το σώμα για ύπνο…

2. Βυσσινάδα  

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, και δε σας αρέσουν τα κεράσια, δοκιμάστε κάτι άλλο, τα βύσσινα.  Τα κεράσια –όπως και τα συγγενικά τους βύσσινα-, αποτελούν μια μοναδική πηγή μελατονίνης, μια ορμόνη που παράγει τη νύχτα η επίφυση του εγκεφάλου και την απελευθερώνει στο αίμα, με αποτέλεσμα να αρχίζουμε να αισθανόμαστε υπνηλία.

3. Μαρούλι

Το μαρούλι στο πιάτο σας μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ήρεμα και κυρίως αποτελεσματικά. Περιέχει λακτουλόζη, μια ουσία που ενισχύει τη διάθεση για ύπνο, ανακουφίζει από τον πόνο και προωθεί την χαλάρωση.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Ψητές γλυκοπατάτες με βότανα και σκόρδο

Δίνοντας μια αλμυρή επίγευση στις γλυκοπατάτες χρησιμοποιώντας γήινα βότανα και αρωματικά και μειώνοντας την ένταση της γλυκύτητας των μπαχαρικών, θα δημιουργήσεις ένα όμορφα ισορροπημένο πιάτο.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.
Back To Top