Διάβασα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου! Ήξερες εσύ ότι τα φρέσκα μήλα που βρίσκεις σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μέχρι και 12 μηνών; Ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να χαλάσουν σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα; Τουλάχιστον, όπως […]
Διάβασα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου!
Ήξερες εσύ ότι τα φρέσκα μήλα που βρίσκεις σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μέχρι και 12 μηνών; Ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να χαλάσουν σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα;
Τουλάχιστον, όπως έγραφε πρόσφατα η Daily Mail, έτσι γίνεται στη Μεγάλη Βρετανία, όπου σχεδόν τα μισά μήλα που πωλούνται κοντεύουν να φτάσουν τα πρώτα τους γενέθλια!
Και όλο αυτό δεν είναι μέρος κάποιου περίεργου πειράματος και τα μήλα δεν ανήκουν σε κάποια ειδική ποικιλία. Όπως φαίνεται τα μήλα όλων των ποικιλιών μπορούν να μείνουν φρέσκα για ένα χρόνο, εφόσον ο παραγωγός χρησιμοποιεί τις κατάλληλες τεχνικές και μπορεί να ελέγξει τις συνθήκες υπό τις οποίες αποθηκεύονται τα μήλα.
Κάποιοι αγρότες περιγράφουν την τεχνική της «ελεγχόμενης ατμόσφαιρας» λέγοντας ότι «βάζουν τα μήλα για ύπνο» μέχρι να είναι έτοιμα να βγουν προς κατανάλωση.
Ο λόγος που γίνεται όλο αυτό είναι για να υπάρχουν διαθέσιμα φρέσκα μήλα στους καταναλωτές, εμάς δηλαδή, όλο το χρόνο και όχι μόνο το φθινόπωρο που γίνεται η συγκομιδή τους.