Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.
Τι θα χρειαστείς:
1 ½ κ.γ. ζάαταρ (μείγμα μπαχαρικών σε μπαχαράδικα και παντοπωλεία)
1 κ.γ. σπόρους κύμινου
1 κονσέρβα ρεβίθια, πλυμένα, εντελώς στεγνά και (προαιρετικά) ξεφλουδισμένα
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Πώς τα φτιάχνεις:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καβουρδίζεις το ζάαταρ και το κύμινο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Μεταφέρεις τα μπαχαρικά σε μύλο και τα αλέθεις να γίνουν σκόνη.
2. Ανακατεύεις όλα τα μπαχαρικά, τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να απλωθούν τα υλικά ομοιόμορφα στα ρεβίθια. Απλώνεις τα ρεβίθια σε ένα ταψί σε μία στρώση και τα ψήνεις στο φούρνο για 25-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.