Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα
Η pasta puttanesca μπορεί να έχει μια ελαφρώς σκανδαλώδη ιστορία, αλλά εξακολουθεί να μας αρέσει όπως και να έχει. Με μια εξαιρετικά μυρωδάτη σάλτσα, αυτό το πιάτο ζυμαρικών ενεργοποιεί τους γευστικούς σας κάλυκες. Γεμάτη γεύση και τόσο εύκολο στην προετοιμασία, θα λαχταράτε αυτό το πιάτο κάθε εβδομάδα. Η σούπερ μυρωδάτη σάλτσα φτιάχνεται με πολύ σκόρδο και αντζούγιες που θα σας εθίσουν αμέσως και η κάπαρη και οι ελιές προσθέτουν μια αλμυρή επίγευση στο τελείωμα. Είναι σίγουρα ένα διάλειμμα από τα κλασικά μακαρόνια και μια εναλλαγή που θα σας ταξιδέψει ή θα σας φέρει πιο κοντά στις καλοκαιρινές διακοπές. Σερβίρετε το με σκορδόψωμο και παγωμένο λευκό κρασί.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:
4 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 λεπτά
CAL/SERV:
611
Συστατικά
1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
4 φιλέτα γαύρου, ψιλοκομμένα
1 (28 oz.) κουτί ντομάτες σε κύβους
1/2 γ. ελιές καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι
1/4 γ. κάπαρη
1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
Αλάτι kosher
1 κιλό σπαγγέτι
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο σκεύος σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Προσθέστε τον γαύρο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αφήνετε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει, για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετ και προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να επικαλυφθεί. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα.
Διατροφικές Πληροφορίες
Ανά μερίδα (Μερίδες 4)
Θερμίδες 611
Λίπος 18 γρ
Κορεσμένο λίπος 3 γρ
Ακόρεστα λίπη 0 γρ
Χοληστερίνη 4 mg
Νάτριο 835 mg
Υδατάνθρακες 86 γρ
Ίνα 8 γρ
Σάκχαρα 8 γρ
Πρωτεΐνη 19 γρ
Βιταμίνη D 0 mcg
Ασβέστιο 137 mg
Σίδερο 4 mg
Κάλιο 674 mg