Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.

Πώς να φτιάξετε φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Η διαδικασία είναι απλή: Ξεπλένετε και στεγνώνετε τις φράουλες και μετά λιώνετε τη σοκολάτα σας. Μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα με φανταχτερό τρόπο σε ένα διπλό μπεν μαρί (που πραγματικά ακούγεται μόνο φανταχτερό – αλλά είναι πολύ απλό), ή μπορείτε απλώς να τη λιώσετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα.

Το βασικό εδώ είναι ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι φράουλες σας είναι πράγματι στεγνές πριν προχωρήσετε! Εάν υπάρχει πολύ υγρασία στις φράουλες, η σοκολάτα δεν θα κολλήσει σωστά και η περιεκτικότητα σε νερό θα διαταράξει επίσης την κρυστάλλωση στη λιωμένη σοκολάτα σας. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η σοκολάτα με κακή θερμοκρασία φαίνεται παγωμένη και με ραβδώσεις; Το νερό ή οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες είναι πιθανώς οι ένοχοι.

Τι είδους σοκολάτα είναι καλό για φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Συνιστούμε τη χρήση τυπικών ημίγλυκων κομματιών σοκολάτας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρη σοκολάτα.

Να βάλω στο ψυγείο τις φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Θέλετε να βάλετε τις φράουλες στο ψυγείο μέχρι να δέσει η σοκολάτα, περίπου 30 λεπτά, αλλά στη συνέχεια αφαιρέστε – ειδικά πριν τις σερβίρετε. Μας αρέσει οι φράουλες να είναι πιο κοντά σε θερμοκρασία δωματίου για το σερβίρισμα. Εάν είναι πολύ κρύο, η σοκολάτα μπορεί να είναι πολύ σκληρή και θα δυσκολευτείτε να δαγκώσετε το κέλυφος!

fraoulosok

Συστατικά

2 κιλά φράουλες

1/2 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας γάλακτος

1/2 φλιτζάνι κομματάκια λευκής σοκολάτας

Ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί μαγειρικής. Ξεπλύνετε τις φράουλες και στεγνώστε τες με χαρτί κουζίνας.

Σε ξεχωριστά μικρά, κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων μπολ (όπως φλιτζάνια κρέμας) λιώστε τις σοκολάτες, μία κάθε φορά, στο φούρνο μικροκυμάτων με 50 τοις εκατό (μέτρια) ισχύ, αφήνοντας 1-1/2 έως 2 λεπτά το καθένα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Εάν δεν έχει λιώσει τελείως, αφήνουμε στα μικροκύματα λίγα δευτερόλεπτα περισσότερο.) Ή, λιώνουμε τη σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Κρατώντας τη φράουλα από το άκρο του μίσχου, βουτήξτε σε σοκολάτα για να καλύψετε περίπου τα τρία τέταρτα του φρούτου. Βουτάτε σε ξηρούς καρπούς, αν θέλετε, και βάζετε στο ταψί. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φράουλες, τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς.

Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να δέσει η σοκολάτα.

Για φράουλες διπλής και τριπλής σοκολάτας:

Αφού πήξει η πρώτη επικάλυψη σοκολάτας, βυθίστε σε διαφορετική σοκολάτα, αφήνοντας ένα μέρος της πρώτης σοκολάτας εκτεθειμένο. Επαναλάβετε με την τρίτη σοκολάτα, αν θέλετε, αφήνοντας κάθε στρώση να σταθεροποιηθεί μεταξύ των ντιπ.

Απόδοση συνταγής: 8 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

Θερμίδες: 193

Λίπος: 13 γραμμάρια

Φυτικές ίνες: 2 γρ.

Νάτριο: 59 χγρ.

Πρωτεΐνη: 3 γρ.

Υδατάνθρακες: 22 γρ.

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να φτιάξεις σπιτικό κεφίρ, ελιξίριο καλής υγείας και διάθεσης!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν τα πολλαπλά οφέλη της κατανάλωσης τροφών με προβιοτικά, όπως ονομάζονται τα ωφέλιμα βακτήρια που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος αλλά και συνολικά στην καλή σωματική και ψυχική υγεία (καθώς έχει βρεθεί ότι...
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Υπέροχη χειμωνιάτικη λαχανόσουπα

Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά.
empty alt

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επειδή μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που δεν θα «παίξει Πάσχα στο χωριό» και αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του […]
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top