Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες. Και είναι εξαιρετικά ευέλικτος: για του λόγου το αληθές, αυτές είναι επτά διαφορετικές χρήσεις του στη μαγειρική, πρακτικές για όλους αλλά ειδικά για οικογένειες με παιδιά.
1. Πρόσθεσε αρακά σε ζυμαρικά και ριζότο: Ταιριάζει ιδιαίτερα σε κοντά ζυμαρικά όπως το κοφτό μακαρονάκι μαζί με μια γενναιόδωρη ποσότητα τριμμένου τυριού ή με γαρίδες, αλλά και σε ένα κρεμώδες ριζότο.
2. Ρίξε τον στο τηγανιτό ρύζι: Απλά τον προσθέτεις στο γουόκ μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο ψυγείο σου, στο τέλος ρίχνεις και χτυπημένο αυγό και έχεις στο άψε σβήσε ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα.
3. Πρόσθεσέ τον σε ομελέτες: Σε συνδυασμό με πατάτα και τυρί, πείθει ακόμα και το πιο «ιδιότροπο» πιτσιρίκι να φάει λαχανικά.
4. Κάνε τον πουρέ: Σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα υλικά μπορείς να τον μετατρέψεις σε μια σάλτσα τύπου πέστο ή γκουακαμόλε, που θα συνοδεύσει ιδανικά την πίτσα, ένα σάντουιτς ή ένα πιάτο ζυμαρικών.
5. Χρησιμοποίησέ τον ως συνοδευτικό σε κρέας κατσαρόλας: Ο αρακάς ταιριάζει εξίσου στο μαγειρευτό κοτόπουλο αλλά και στο μοσχαράκι, με ντομάτα αλλά και με λευκές σάλτσες.
6. Κάνε τον σούπα: Ταιριάζει ιδιαίτερα στις σούπες λαχανικών αλλά και στις κρεατόσουπες, δίνοντάς τους γεύση και ποικιλία στις υφές.
7. Μαγείρεψέ τον ως κυρίως γεύμα: Αρκεί να προσθέσεις λίγη ντομάτα και κρεμμυδάκι για να έχεις ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Οι πατατούλες είναι προαιρετικές.