Σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα στα κέικ, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά μπορεί να μη δέσει καλά η ζύμη. Τι μπορείς να κάνεις όμως αν ξέχασες να βγάλεις από νωρίς τα αυγά από το ψυγείο;
Τα παίρνεις όπως είναι με το τσόφλι τους και να βυθίζεις σε ένα μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείς να τα σπάσεις σε ένα μπολ το οποίο θα τοποθετήσεις μέσα σε ένα μεγαλύτερο δοχείο με ζεστό νερό. Στην τελευταία περίπτωση, μπορείς και να μετρήσεις τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυγού, χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο.
Υπολόγισε η θερμοκρασία του αυγού να κυμαίνεται γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά να μην τους ξεπερνάει, γιατί αν είναι πολύ ζεστό μπορεί και πάλι να επηρεάσει τη ζύμη. Την ίδια διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις για να φέρεις σε θερμοκρασία δωματίου και το κρύο γάλα.