Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα.

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα. Το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να σας συμβεί, είναι λίγο πριν την προετοιμασία του δείπνου να τα βρείτε σχεδόν χαλασμένα και αδύνατον να καταναλωθούν. Αυτό ξέρετε γιατί συνέβη; Γιατί τα καρότα και τα φασόλια μπήκαν κατευθείαν στο ψυγείο, θεωρώντας ότι η υψηλή θερμοκρασία θα τα κρατήσει φρέσκα για μεγάλη διάρκεια. Αν και αυτό πράγματι ισχύει για ορισμένα τρόφιμα, ωστόσο είναι καταστροφικό για συγκεκριμένα λαχανικά. Παρακάτω, δείτε πώς αποθηκεύονται ορισμένα οπωροκηπευτικά:

Πατάτες

Μόνο οι μαγειρεμένες πατάτες στο ψυγείο, ποτέ μα ποτέ οι ωμές εκεί! Πρέπει να αποθηκεύονται σε ξηρό και δροσερό μέρος και όχι να περνάνε την πόρτα του ψυγείου σας. Γιατί; Γιατί υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας. Αν μπουν στο ψυγείο, θα αυξηθεί η ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν και ως αποτέλεσμα θα αυξηθούν τα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται ακρυλαμίδιο- παράγεται από τα σάκχαρα της πατάτας όταν αυτή μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες

Κολοκύθες

Όπως τα κρεμμύδια, καλό είναι να αποθηκεύονται κάπου δροσερά και σε μέρος που δε το βλέπει φως. Δεν ευδοκιμούν στο ψυγείο, οπότε κρατείστε τα στο ντουλάπι.

Πεπόνια

Αν νομίζετε πως για να έχετε ένα δροσερό και κρύο πεπόνι, πρέπει να το βάλετε στο ψυγείο, τότε σφάλετε! Κι αυτό γιατί υπάρχει περίπτωση να χάσει τα αντιοξειδωτικά όταν παγώσει αρκετά. Η καλύτερη συμβουλή, είναι να το αφήσετε έξω μέχρι να κόψετε το φρούτο και αργότερα να το τυλίξετε και να το βάλετε στο ψυγείο.

Ντομάτες

Άλλο ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Ρίχνουν τις ντομάτες στο ψυγείο, χωρίς να γνωρίζουν ότι έτσι καταστρέφουν τη γεύση τους.

Κρεμμύδια και σκόρδο

Τους αρέσουν τα δροσερά και σκοτεινά μέρη και όχι το ψυγείο!

Αβοκάντο

Αν κάνετε το λάθος και τα τοποθετήσετε σε κάποια γωνιά του ψυγείου, τότε δε θα ωριμάσουν ποτέ και θα είναι αρκετά σκληρά κατά την κατανάλωσή τους.

Μπανάνες

Συμπεριφέρονται όπως τα αβοκάντο. Αν οι μπανάνες είναι ακόμα άγουρες και πράσινες, τότε δεν θα ωριμάσουν. Αντ΄αυτού, θα μαυρίσουν και ο καρπός θα είναι πολτώδης. Κι αυτό γιατί δεν έχουν συνηθίσει τα ψυχρά κλίματα

Νεκταρίνια, ροδάκινα και αχλάδια

Αν και μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο, καλό είναι να μη το κάνετε γιατί έτσι αλλοιώνεται η γεύση τους.

empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Mojito time

Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
empty alt

Τηγανητό ρύζι με χοιρινό

Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.
empty alt

Απολαυστική συνταγή με κομμάτια κρουασάν, τυριά και μπέικον στον φούρνο

Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει.
Back To Top