Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός

Ο ψητός σολομός στον φούρνο είναι ήδη νόστιμος από μόνος του, αλλά προσθέτοντας μια γέμιση από τυρί φέτα, γήινο μαγειρεμένο σπανάκι και αλμυρά γλυκά ντοματίνια θα ανεβάσει το αγαπημένο σας ψάρι μερικές βαθμίδες. Για να το τελειώσετε, ο σολομός ολοκληρώνεται με ένα μείγμα από κρεμμύδι, τριμμένο κόκκινο πιπέρι και, ναι, επιπλέον φέτα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ένα πλήρες γεύμα συνοδεύοντάς το με τραγανές ψητές πατάτες ή άγριο ρύζι. Συνεχίστε να διαβάζετε για τα κλειδιά για τον τέλειο γεμιστό σολομό.

Τα χοντρά κομμάτια σολομού λειτουργούν καλύτερα.

Τα καλύτερα κομμάτια σολομού για γέμιση είναι αυτά που βρίσκονται στην πιο χοντρή πλευρά, γεγονός που σας δίνει άφθονο χώρο για να κάνετε μια μεγάλη, βαθιά σχισμή. Αυτά τα κομμάτια προέρχονται από το μέρος του ψαριού που είναι πιο κοντά στο κεφάλι παρά στην ουρά. Τα κομμάτια της ουράς θα είναι πολύ δύσκολο να γεμίσουν.

Μην αφήνετε τη γέμιση να βραχεί πολύ.

Δεδομένου ότι η γέμιση θέλει στραγγιστό γιαούρτι αντί για κρέμα τυριού, θα έχει λίγη επιπλέον υγρασία από τις παραδοσιακές γεμίσεις. Για να το καταπολεμήσετε και να μην στάζει η γέμιση, φροντίστε να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το σπανάκι σας! Χρησιμοποιήστε ένα διχτυωτό σουρωτήρι και χαρτοπετσέτες για να πιέσετε έξω το υπερβολικό υγρό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

480

Συστατικά

120 gr ντοματίνια, ξεσποριασμένα, ψιλοκομμένα

αλάτι

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια, πράσινα και λευκά μέρη χωρισμένα, κομμένα σε φέτες

150 gr φρέσκο ​​σπανάκι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο ​​θυμάρι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με πλήρες γάλα

1/4 κουτ. αλεσμένος κόλιανδρος

1/4 κουτ. αλεσμένο κύμινο

60 γρ φέτα, θρυμματισμένη, μοιρασμένη

4 (6-oz.) φιλέτα σολομού

1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα που τοποθετείται σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τις ντομάτες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε να καθίσει για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μαντεμένιο ή πυρίμαχο σκεύος σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε τα μέρη του σκόρδου και του λευκού κρεμμυδιού και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το σπανάκι και το θυμάρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθούν, περίπου 3 λεπτά.

Μεταφέρετε τις ντομάτες σε ένα μεσαίο μπολ και μετά τοποθετήστε το μείγμα σπανακιού σε σουρωτήρι. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Σκουπίζετε το σκεύος και το βάζετε στον φούρνο να προθερμανθεί.

Προσθέστε το μείγμα σπανάκι, το γιαούρτι, τον κόλιανδρο, το κύμινο και τη μισή φέτα σε ένα μπολ με ντομάτες και ανακατέψτε να ενωθούν.

Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και τις δύο πλευρές του φιλέτου. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό, εύκαμπτο μαχαίρι, κόψτε μια μακριά σχισμή βαθιά στην πλευρά κάθε φιλέτου σολομού χωρίς να το κόψετε στην αντίθετη πλευρά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, γεμίστε κάθε άνοιγμα με το ένα τέταρτο της γέμισης.

Βγάζετε προσεκτικά το σκεύος από τον φούρνο και ρίχνετε μέσα την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Τοποθετήστε το σολομό στο σκεύος με τη φλούδα προς τα κάτω. Ψήστε το σολομό μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα η πέτσα με ένα πιρούνι, για 8 έως 10 λεπτά. Ψήστε, παρακολουθώντας προσεκτικά, μέχρι οι κορυφές του σολομού να αρχίσουν να γίνονται ελαφρώς καφέ, περίπου 2 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την κόκκινη πιπεριά, τα μέρη του πράσινου κρεμμυδιού και την υπόλοιπη φέτα. Πασπαλίζετε πάνω από τον σολομό.

empty alt

Πώς θα κρυώσεις ένα μπουκάλι μπίρας σε χρόνο ρεκόρ

Η ζέστη καλά κρατεί αλλά ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες είναι γεγονός ότι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα η μπίρα δεν πίνεται ευχάριστα χλιαρή.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
empty alt

Τηγανητό ρύζι με χοιρινό

Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Με μόνο 3 υγιεινά υλικά θα έχετε απολαυστικά brownies

Πριν φτάσουμε στη συνταγή αυτή, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο τι κάνει αυτά τα μπράουνις χωρίς αλεύρι μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, σνακ πριν τον ύπνο ή ακόμα και για πρωινό.
empty alt

Ρεβίθια με μπρόκολο σε μια απολαυστική Alfredo εκδοχή

Η πιο comfort συνταγή που συνδυάζει τα ρεβίθια με το μπρόκολο
Back To Top