Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Με απλά λόγια, τηγανητό ρύζι είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά του. Σήμερα, υπάρχουν χιλιάδες συνταγές και αμέτρητες παραλλαγές ανά εστιατόριο. Η συνταγή αυτή συνδυάζει το τηγανητό ρύζι . Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι εκτός από το ρύζι και τα αυγά, τα πάντα μπορούν να αντικατασταθούν και να παίξετε με τα υλικά όπως επιθυμείτε. Κάθε συνδυασμός από μαγειρεμένο ή ωμό ρυζί, αυγά, αρωματικά (όπως το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ), και πρωτεΐνες (χοιρινό, κοτόπουλο, γαρίδες, τόφου) θα αποδειχθούν εξαιρετικές επιλογές.
ΥΛΙΚΑ:
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 30 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
0 ΩΡΕΣ 30 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο, διαιρεμένο
3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε 1/4″ κομμάτια
1/2 κιλό χοιρινό κιμά
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες
1 φλ. μαγειρεμένος αρακάς
4 φλ. μαγειρεμένο λευκό ρύζι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας χαμηλής νατρίου
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουτ. σησαμέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε μια κουταλιά φυτικό έλαιο. Προσθέστε τα αυγά και τα μαγειρεύετε scrambled, μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι και με την ίδια θερμοκρασία, ρίχνετε την υπόλοιπη κουταλιά λάδι και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε τον χοιρινό κιμά στο τηγάνι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια, μαγειρέψτε μέχρι το χοιρινό να μην είναι πλέον ροζ και έχουν αρχίσει να καραμελώνουν τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον αρακά και μαγειρέψτε μέχρι να αναδειχθούν τα αρώματα, περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε το ρύζι και στη συνέχεια ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin, τα πράσινα κρεμμύδια, και το σησαμέλαιο. Ανακατέψτε και στο τέλος προσθέστε τα έτοιμα αβγά. Σερβίρετε αμέσως.