Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]
Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με χάλια στομάχι.
Πώς θα καταλάβεις ότι το έχεις βρει; Οι παρακάτω κανόνες θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι τύπος «μοχίτο», «μπλάντι μέρι» ή «κόκκινο κρασί».
1. Πρέπει να μπορείς να πιείς πάνω από ένα. Το ποτό σου δεν πρέπει να είναι τόσο δυνατό ώστε να σε βγάζει off με ένα ποτήρι. Αυτό που θα διαλέξεις λοιπόν εξαρτάται από το φύλο, το σωματικό βάρος σου (δύο παράγοντες που επηρεάζουν πόσο μας «χτυπάει» το αλκοόλ) και φυσικά το πόσο… στενή σχέση έχεις αναπτύξει με το οινόπνευμα.
2. Πρέπει να μπορείς να το φτιάξεις και στο σπίτι. Γι’ αυτό, ένα κοκτέιλ που απαιτεί δίπλωμα μπαρίστα δεν παίζει ως επιλογή (εκτός αν έχεις δίπλωμα μπαρίστα). Για να μπορείς να απολαμβάνεις το ποτό σου και σε ένα σπιτικό πάρτι ή ακόμα και με λίγους καλούς φίλους ένα Σάββατο βράδυ, πρέπει να φτιάχνεται σχετικά απλά και να συνδυάζει υλικά που μπορείς να βρεις εύκολα, ακόμα και στην κάβα της γειτονιάς σου.
3. Πρέπει να ταιριάζει στις καιρικές συνθήκες. Μπορείς λοιπόν να πίνεις άλλο ποτό το χειμώνα και άλλο το καλοκαίρι. Για παράδειγμα ένα μοχίτο, που πίνεται ευχάριστα ένα βράδυ του Αυγούστου στο beach bar, δεν είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή για κάποια παγωμένη νύχτα του Ιανουαρίου.
4. Πρέπει να συνοδεύεται από μια ιστορία. Ένα ποτό μπορεί να γίνει η αφορμή για ένα νέο ειδύλλιο ή μια καινούρια φιλία. Αρκεί να έχει την ιστορία του: μπορεί, για παράδειγμα, να ήταν το αγαπημένο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ ή να είχε οδηγήσει τον Βαν Γκογκ στην τρέλα. Και αν δεν έχει ιστορία αλλά το διάλεξες γιατί απλά σου αρέσει η γεύση του, μπορείς πάντα να επινοήσεις μία.
5. Πρέπει να σου πηγαίνει. Προτού γελάσεις, σκέψου αυτό: Αν είσαι, για παράδειγμα, γυναίκα με ύψος 1,50 και 40 κιλά, πώς θα έδειχνες με ένα μισόκιλο ποτήρι μπίρας στο χέρι;
Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου.
Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.