Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση. Τα παρακάτω tips θα σε φέρουν πιο κοντά σε αυτόν το στόχο.
Δώσε βάση… στην οξύτητα. Όσο πιο όξινες οι ντομάτες, τόσο μεγαλύτερο πάχος πρέπει να έχουν τα ζυμαρικά. Για παράδειγμα, οι κίτρινες ντομάτες, που δεν είναι ιδιαίτερα όξινες, είναι ιδανικές για να φτιάξεις μια σάλτσα για σπαγγέτι, ενώ οι κόκκινες ντομάτες ταιριάζουν σε λαζάνια.
Για έξτρα γλύκα, χρησιμοποίησε San Marzano: Αυτά τα μακρόστενα ντοματίνια έχουν απίστευτη γλύκα, τραγανή υφή και ταιριάζουν ιδιαίτερα με σπαγγέτι, σε συνδυαμό με μυρωδικά και σκόρδο.
Για έξτρα πλούτο στην υφή, πρόσθεσε τα ζυμαρικά στη σάλτσα: Βράσε τα στο μισό περίπου χρόνο από αυτόν που αναγράφει η συσκευασία και, για κάτι λιγότερο από τον υπόλοιπο μισό, ρίξε τα να σιγοβράσουν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Έτσι, ακόμα και μια αραιή σάλτσα ντομάτας θα εμπλουτιστεί, από άποψη υφής αλλά και γεύσης, χάρη στο άμυλο των μακαρονιών.