Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών. Με αποτέλεσμα τα κοτσάνια τους να καταλήγουν, συνήθως, στα σκουπίδια. Το ήξερες όμως ότι και αυτά κρύβουν άρωμα και γεύση; Πώς μπορείς να τα αξιοποιήσεις στην κουζίνα σου, δεδομένου ότι είναι πιο σκληρά και μεστά από τα φύλλα; Ακολουθούν τρεις τρόποι:

1. Σε πέστο και άλλες πράσινες σάλτσες. Πολτοποίησέ τα στο μπλέντερ με ελαιόλαδο, αλάτι και άλλα υλικά π.χ. σκόρδο, κουκουνάρι, ακόμα και τυρί κρέμα και φτιάξε μια σπιτική πέστο ή άλλη πράσινη σάλτσα για τα μακαρόνια αλλά και το κοτόπουλό σου.

2. Σε ζωμούς και σούπες. Για να ετοιμάσεις ένα ζωμό, σιγοβράζεις ό,τι μπορεί να του δώσει άρωμα και γεύση, συμπεριλαμβανομένων των μυρωδικών με τα κοτσάνια τους. Δεν χρειάζεται καν να τα ψιλοκόψεις: απλά τα πλένεις και τα προσθέτεις ολόκληρα στην κατσαρόλα. Άλλωστε, στην περίπτωση του ζωμού, αφού έχουν απελευθερώσει το γευστικό πλούτο τους στο νερό, θα τα σουρώσεις και θα τα πετάξεις.

3. Σε σαλάτες και ντρέσινγκ. Μη διστάσεις να προσθέσεις ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού ή άνηθου στη σαλάτα σου – είτε είναι μια απλή μαρουλοσαλάτα είτε μια σαλάτα ψητών λαχανικών. Μπορείς επίσης να τα πολτοποιήσεις και να τα ενσωματώσεις σε ένα ντρέσινγκ, π.χ. με λάδι, ξίδι και σκόρδο. Σε κάθε σαλάτα, θα βρουν το ιδανικό ταίρι.

empty alt

Το κόκκινο κρέας γερνάει τους άντρες

Πρώορη γήρανση προκαλεί στους άντρες η έλλειψη φρούτων και λαχανικών και η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία υποστηρίζουν πωςβασική αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση των επιπέδων φωσφορικών αλάτων στο αίμα...
empty alt

Πώς πρέπει να ψωνίζεις όταν έχει καύσωνα

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
empty alt

Η ομορφότερη τάση στη γαστρονομία σήμερα κρύβει κινδύνους

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Πώς να καθαρίσετε και να φιλετάρετε ένα ψάρι

Όταν παρακολουθούμε εκπομπές ή ριάλιτι μαγειρικής ακόμα και οι πιο δύσκολες ή πολύπλοκες εργασίες μοιάζουν να γίνονται εύκολα και με φυσικό τρόπο.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
Back To Top