Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα καλό ώριμο αβοκάντο, το μάνγκο ή ο ανανάς θα ήταν επίσης νόστιμος συνδυασμός!
ΥΛΙΚΑ:
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα και κομμένα σε κομμάτια μπουκίτσας
2 αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
1 μικρό μάνγκο (ή ανανάς), σε κύβους
1 φλ. ντοματίνια, τεταρτημένα
1/2 γ. φρέσκο ή κατεψυγμένο καλαμπόκι
1/4 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
ΓΙΑ DRESSING
1/4 φλ. χυμός λάιμ
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας. Αλεσμένες πιπεριές jalapenño ή καυτερές ή ό,τι άλλο προτιμάτε σε πιπεριά
2 κουτ. μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάξτε το dressing: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά για να συνδυάσετε τα υλικά του dressing και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα συστατικά της σαλάτας και το προετοιμασμένο dressing. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να επικαλυφθεί η σαλάτα με σάλτσα και στη συνέχεια καρυκεύστε με έξτρα αλατοπίπερο αν το επιθυμείτε.