Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους. Για τη γλυκιά γεύση, τις φυτικές ίνες και την ενέργεια που σου δίνουν. Και επειδή, όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς τρόπους, τόσο οι φρέσκοι όσο και οι αποξηραμένοι χουρμάδες (όχι μόνο ως σνακ).

Αρχικά, αφαιρείς το κουκούτσι, κόβοντας το φρούτο κατά μήκος. Αν θέλεις τους κόβεις σε δύο ξεχωριστά κομμάτια ή τους αφήνεις εν μέρει ενωμένους, αυτό είναι θέμα γούστου. Στη συνέχεια, τους προσθέτεις ως γαρνιτούρα σε γιαούρτι ή παγωτό, αλλά και σε πιο απρόβλεπτους συνδυασμούς, όπως σε πράσινες σαλάτες ή σε πλατό με τυρί ρικότα (ή κρέας ή άλλα είδη τυριών).

Μπορείς, ακόμα, να τους ρίξεις σε μια λαχανοσαλάτα ή να τους χτυπήσεις στο μπλέντερ και στη συνέχεια να προσθέσεις την πάστα τους σε γλυκιές σάλτσες και μαρινάδες, αντισταθμίζοντας έτσι την οξύτητα άλλων υλικών.

Αρκεί, πάντα, να τους καταναλώνεις σε μετρημένες δόσεις. Γιατί δίνουν και πολλές θερμίδες. Ιδιαίτερα οι αποξηραμένοι.

empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις τέλειο κοτόπουλο στο φούρνο

Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Marie Harel: 256 χρόνια από τη γέννηση της γυναίκας που παρασκεύασε το Καμαμπέρ

Πίσω από το τυρί με το λευκό περίβλημα και την έντονη μυρωδιά, που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις, κρύβεται η ιστορία μας γυναίκας, της Marie Harel.
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού
Back To Top