Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους. Για τη γλυκιά γεύση, τις φυτικές ίνες και την ενέργεια που σου δίνουν. Και επειδή, όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς τρόπους, τόσο οι φρέσκοι όσο και οι αποξηραμένοι χουρμάδες (όχι μόνο ως σνακ).

Αρχικά, αφαιρείς το κουκούτσι, κόβοντας το φρούτο κατά μήκος. Αν θέλεις τους κόβεις σε δύο ξεχωριστά κομμάτια ή τους αφήνεις εν μέρει ενωμένους, αυτό είναι θέμα γούστου. Στη συνέχεια, τους προσθέτεις ως γαρνιτούρα σε γιαούρτι ή παγωτό, αλλά και σε πιο απρόβλεπτους συνδυασμούς, όπως σε πράσινες σαλάτες ή σε πλατό με τυρί ρικότα (ή κρέας ή άλλα είδη τυριών).

Μπορείς, ακόμα, να τους ρίξεις σε μια λαχανοσαλάτα ή να τους χτυπήσεις στο μπλέντερ και στη συνέχεια να προσθέσεις την πάστα τους σε γλυκιές σάλτσες και μαρινάδες, αντισταθμίζοντας έτσι την οξύτητα άλλων υλικών.

Αρκεί, πάντα, να τους καταναλώνεις σε μετρημένες δόσεις. Γιατί δίνουν και πολλές θερμίδες. Ιδιαίτερα οι αποξηραμένοι.

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο και το ωριμασμένο τυρί;

Σε γενικές γραμμές, η παρασκευή τυριού συνίσταται στο διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα και στη συνέχεια στην επεξεργασία του τυροπήγματος.
empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Πώς θα ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στη μαγειρική και να την αγαπήσουν

Λίγο οι τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, λίγο η τάση να επιστρέφουμε στο σπιτικό φαγητό (ή τουλάχιστον να το προσπαθούμε), λίγο το ότι το στερεότυπο «τα αγόρια δεν μαγειρεύουν» ολοένα χάνει έδαφος (ελπίζω δηλαδή), κάποιοι γονείς επιχειρούμε να μετατρέψουμε το καθημερινό μαγείρεμα σε οικογενειακή...
empty alt

Στην κουζίνα… με την Eva Longoria

Ώρα να δοκιμάσεις τη συνταγή της για τη «Σούπα Tortilla»
empty alt

Τάρτα με εσπεριδοειδή – που φέρνει τα πάνω κάτω

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα δικά σου bagels

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού
Back To Top