Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο

Συγκρατημένες από πεπερόνι, αυτές οι μπουκιές mac και cheese είναι το όνειρο κάθε λάτρη της πίτσας. Κρεμώδες mac, πεπερόνι και μπόλικη παρμεζάνα. Πώς να μη φας κόλλημα;

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

18 ΤΜΧ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

22 μεγάλες φέτες πεπερόνι, χωρισμένες

4 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/4 γ. γάλα

1/2 γ. κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 γ. τριμμένη μοτσαρέλα

3/4 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη

250 γρ. ζυμαρικά κοράλλι

Φρεσκοκομμένος βασιλικός, για γαρνίρισμα

mpoukie

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Κόψτε μια σχισμή στο κέντρο από 18 φέτες πεπερόνι και τοποθετήστε μια φέτα σε κάθε τρύπα μιας φόρμας για μάφιν. Κόψτε τις υπόλοιπες 4 φέτες πεπερόνι σε μικρά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι και χτυπύστε μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα ενώ ανακατεύετε. Προσθέστε παχύρρευστη κρέμα, σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσει και μαγειρεύετε για 2 λεπτά.

Προσθέστε μοτσαρέλα και ½ φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente, 7 λεπτά. Κρατήστε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό ζυμαρικών στη σάλτσα τυριού και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά όσο χρειάζεται για να χαλαρώσει η σάλτσα.

Ρίχνετε τα μακαρόνια στις θέσεις μάφιν με τα πεπερόνι. Συμπληρώστε με περίπου 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και ψιλοκομμένο πεπερόνι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές και να σφίξουν τα μακαρόνια, για 20 με 30 λεπτά.

Αφαιρέστε τα πιτσάκια από τη φόρμα και προσθέστε βασιλικό και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα πριν τα σερβίρετε.

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Γιατί τα κρεμμύδια μάς κάνουν να κλαίμε;

Εσένα, τι σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; Είτε η απάντηση είναι «μια ρομαντική ταινία», είτε «η ήττα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας», σίγουρα στη λίστα των πραγμάτων που σε κάνουν ευσυγκίνητο θα περιλαμβάνονται και τα κρεμμύδια.
empty alt

Πώς θα μαλακώσει το χταπόδι στο μαγείρεμα;

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στο σαρακοστιανό τραπέζι είναι να καταφέρεις να μαγειρέψεις το χταπόδι έτσι ώστε να είναι ζουμερό, μαλακό και ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση.
empty alt

Εύκολα ρολά λαζάνια με σπανάκι

Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή.
empty alt

Ζαμπόν + τυρί + φούρνος = τέλειο πρωινό

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.
Back To Top