Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού

Αυτή η εύκολη σαλάτα τορτελίνι είναι η μόνη σαλάτα ζυμαρικών που θα θες να απολαμβάνεις όλο το καλοκαίρι. Είναι γρήγορο και απλό με μια εύκολη σπιτική βινεγκρέτ που θα την κάνει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε μια θάλασσα από βασικές μακαρονοσαλάτες.. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε αυτή τη σαλάτα ζυμαρικών δική σας:

Μπορώ να ανταλλάξω μερικά συστατικά;

Απολύτως! Αλλάξτε τις λιαστές ντομάτες με φρέσκα ντοματίνια, χρησιμοποιήστε λάχανο αντί για σπανάκι ή μπέικον αντί για σαλάμι και αντικαταστήστε την παρμεζάνα με πεκορίνο ή μοτσαρέλα. Προσαρμόζεται εύκολα η συνταγή στα γευστικά γούστα σας!

Πώς φτιάχνω τη βινεγκρέτ;

Μας αρέσει αυτό το ντρέσινγκ και είναι πολύ εύκολο το να φτιάξετε το δικό σας. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να προσθέσετε όλα τα συστατικά σας –ξίδι, λάδι, καρυκεύματα– σε ένα βάζο και ανακινήστε, ανακινήστε, ανακινήστε μέχρι να ενωθούν όλα. Σούπερ απλό!

Μπορώ να την φτιάξω νωρίτερα;

Αυτή η σαλάτα είναι εξαιρετική για να την φτιάξετε εκ των προτέρων. Μπορεί να ετοιμαστεί και να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ώρες ή να αποθηκευτεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Αν το φτιάξετε την προηγούμενη μέρα, σας προτείνουμε να περιμένετε να προσθέσετε το σπανάκι μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

473

Συστατικά

500 γρ. τορτελίνια γεμισμένα με φρέσκο τυρί

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1/2 κ.γ. μέλι

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3/4 φλ. σαλάμι ή προσούτο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. baby σπανάκι

1/2 φλ. λιαστές ντομάτες συσκευασμένες με λάδι, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε και μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 2

Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το μέλι και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 3

Στο μπολ, προσθέστε το προσούτο, το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες και το dressing και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Γαρνίρετε με παρμεζάνα.

empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Το πικνίκ πάει παραλία και καλά κάνει

Από παιδί έχεις καταλάβει ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Από την άλλη, με την πανδημία να μη μας έχει αφήσει ακόμα ήσυχους, συνεχίζεις να αναζητάς την απομόνωση και την ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.
empty alt

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...

Back To Top