Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.

Τα κονσερβοποιημένα φασόλια ή όσπρια είναι μια πραγματικά εύκολη και γρήγορη λύση όταν δεν έχεις χρόνο. Κάθε κονσέρβα είναι γεμάτη με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, παρέχοντας μια πρόταση υγιεινής διατροφής διαθέσιμη σε 30 δευτερόλεπτα που χρειάζονται για να ανοίξεις το δοχείο, να στραγγίξεις και να ξεπλύνεις. Μπορούν να φαγωθούν κατευθείαν από το κουτί, καθιστώντας αυτή μια πολύ φιλική προς το καλοκαίρι συνταγή σε εκείνες τις ζεστές, ζεστές μέρες, όταν απλά δεν μπορείτε να ενοχλείτε να ενεργοποιήσετε τη ζέστη. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια «σαλάτα ρεβίθια», αλλά μπορείτε να αλλάξετε εντελώς τα ρεβίθια για τα αγαπημένα σας κονσερβοποιημένα φασόλια: όποια ποικιλία προτιμάτε.

 

Πώς να την φέρεις στα μέτρα σου

Η βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού είναι απόλυτα διακρτική και φρέσκια με νότες μπαχαρικών και μπορείτε να την προσθέσεις σε ό,τι σαλάτα θες και ταιριάζει με πολλά υλικά. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλεις να αλλάξεις κάποιο από τα συστατικά της σαλάτας για να προσθέσεις κάτι άλλο της αρεσκείας σου, έχεις την απόλυτη ελευθερία. Δεν σου αρέσουν πολύ οι ελιές ή οι πιπεριές; Τα ντοματίνια και το ώριμο αβοκάντο σε κύβους θα καλύψουν αυτό το κενό γεύσης. Δεν θες να προσθέσεις κάτι γαλακτοκομικό; Βάλε μια άλλη μορφή πρωτεΐνης στη θέση της φέτας, όπως μερικά σκληρά βραστά αυγά ή ένα δοχείο τόνου, ή μια χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια.

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

salad2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

2 κονσέρβες ρεβίθια, στραγγίζονται και ξεπλένονται (ή ρεβίθια που θα έχεις βράσει)

1 μεσαίο αγγούρι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1/2 φλ. ψιλοκομμένες ελιές Καλαμάτας

1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΙΓΚΡΕΤ

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλ. λευκό ξύδι

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

1/4 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε μαζί ρεβίθια, αγγούρι, πιπεριά, κόκκινο κρεμμύδι, ελιές και φέτα. Καρύκευσε με αλάτι και πιπέρι.

Φτιάξε τη βινεγκρέτ: Σε ένα βάζο με καπάκι, συνδυάζεις ελαιόλαδο, ξύδι, χυμό λεμονιού, μαϊντανό και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Κλείνεις το βάζο και ανακινείς μέχρι να ομαλοποιηθεί και μετά προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτεις τη βινεγκρέτ στη σαλάτα λίγο πριν την σερβίρεις.

 

Tip: Εάν απομείνει επιπλέον σάλτσα, φύλαξέ την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες.

 

 

empty alt

Έτσι δεν θα μαυρίσει ένα αβοκάντο που έχεις κόψει

Τα αβοκάντο φημίζονται για την ταχύτητα με την οποία μαυρίζουν από τη στιγμή που θα κοπούν. Η αλλαγή του χρώματός τους οφείλεται στην οξείδωση, τη χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και η οποία δεν χαλάει μόνο την όψη αλλά και τη […]
empty alt

Anthony Bourdain: «Άλλαξε τον κόσμο μέσα από το φαγητό»

Ένα συγκινητικό κείμενο για την κληρονομιά του αγαπημένου σεφ που έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από λίγες μέρες, από τον restaurant editor Andrew Knowlton του Bon Appetit: «Είναι 8.42 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου 2018, όταν μαθαίνω τα νέα.
empty alt

Πώς θα ξανακάνεις φρέσκο το ψωμί της μίας ημέρας

Το ψωμί της μίας ημέρας βρίσκεται στο μεταίχμιο: δεν είναι ακόμα αρκετά μπαγιάτικο για να το πετάξεις (ή έστω να φτιάξεις μπιφτέκια) αλλά ούτε και αρκετά φρέσκο για να το απολαύσεις στο έπακρο ή, ακόμα περισσότερο, να τους σερβίρεις στους επισκέπτες σου.
empty alt

Ο ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς μια σχεδόν άδεια γυάλα μελιού

Στον πυθμένα της γυάλας σου έχουν μείνει λίγες κουταλιές από μέλι, ταχίνι, μουστάρδα ή κρέμα βαλσαμικού (οποιουδήποτε ρευστού υλικού χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου).
empty alt

Φτιάξε πεντανόστιμα, τραγανά κρουτόν με σκόρδο και τυρί σε 4 εύκολα βήματα

Δίνουν τραγανή υφή και γεύση σε σούπες, σαλάτες, αλλά και σε αυγά τηγανιτά, μάτια ή ομελέτα. Ο λόγος για τα κρουτόν με τυρί και σκόρδο, που εκτοξεύουν την απόλαυση σε μια ευρεία γκάμα πιάτων.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Εύκολα ρολά λαζάνια με σπανάκι

Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή.
empty alt

Ένα Ούζο… έργο τέχνης

Στην τέχνη, η τελειότητα βρίσκεται στις πολλές, μικρές λεπτομέρειες, τις οποίες συνήθως μπορεί να εντοπίσει μόνο κάποιος γνώστης. Στο φαγητό και στο ποτό, η τελειότητα μπορεί να προέλθει από μια γεύση απρόσμενη αλλά ικανή να ξαφνιάσει ευχάριστα ακόμα και τους γευσιγνώστες.
Back To Top