Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.
ΥΛΙΚΑ
6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Σπρέι μαγειρικής
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, διαιρεμένο
6 μεγάλα αυγά
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (ή μαϊντανό)
Ζύμη για ψωμί ή πίτσα
1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας αφυδατωμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας σπόροι παπαρούνας
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες θαλασσινό αλάτι
1/2 κιλό μπέικον, μαγειρεμένο
1 1/2 φλ. τριμμένο τσένταρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Λιπαίνεις μια φόρμα κέικ (ή όποιο άλλο είδος ταψιού θες) με σπρέι μαγειρέματος ή λάδι ή βούτυρο. Φτιάχνεις μια ομελέτα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ, χτυπάς ελαφρά μαζί τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, προσθέτεις τα αυγά. Μείωσε τη θερμότητα σε μεσαίο-χαμηλό κι ανακάτεψε τα αυγά με σπάτουλα ή ξύλινο κουτάλι. Όταν τα αυγά είναι σχεδόν μαγειρεμένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου (θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται στο φούρνο!), πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Ρίξε το σχοινόπρασο και αφαίρεσε από τη φωτιά.
Με ζύμη (είτε έτοιμη κατεψυγμένη είτε δική σου) ψωμιού ή πίτσας φτιάξε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες. Λιώσε το υπόλοιπο (5 κουταλιές της σούπας) βούτυρο και στη συνέχεια βύθισε κάθε μπάλα ζύμης στο λιωμένο βούτυρο. Άφησε στην άκρη. Σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων με φερμουάρ, πρόσθεσε σκόνη σκόρδου, κρεμμύδι, σπόρους παπαρούνας, σουσάμι, θαλασσινό αλάτι και πιπέρι. Σφράγισε και ανακίνησε για να αναμίξεις τα συστατικά. Βάλε τις μπάλες ζύμης στη σακούλα και ανακίνησε μέχρι να επικαλυφθούν με τα καρυκεύματα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδύασε τις μπάλες, την ομελέτα, το τσένταρ και το μαγειρεμένο μπέικον. Ανακάτεψε απαλά για να τα συνδυάσεις όλα και στη συνέχεια ρίξε ολόκληρο το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα κέικ. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν και το κέντρο της ζύμης να είναι ψημένο, 28 έως 30 λεπτά.
Άφησε να κρυώσει 10 λεπτά πριν το βγάλεις σε μια πιατέλα. Σερβίρεται ζεστό.