Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.

Τα αρώματα δε από το φρέσκο θυμάρι και τον φρέσκο βασιλικό σε μεταφέρουν αμέσως σε καλοκαιρινές διακοπές σε κυκλαδίτικο νησί ή στην Ιταλία – και χωρίς να κινδυνεύεις από τίποτα…

Μπορείς να συνοδέψεις τη συνταγή αυτή με φρυγανισμένο ψωμί, μπρουσκέτες ή ποικιλία από κριτσίνια ή κράκερς και άφθονο παγωμένο λευκό κρασί ή prosecco!

Είναι μια επιλογή που θα σου λύσει τα χέρια σε μια ξαφνική επίσκεψη φίλων ή σε μια χαλαρή βραδιά και θα σε αναδείξει εύκολα σε σεφ υψηλών γευστικών διακρίσεων.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

tomatosk

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 μικρά αλεσμένα κρεμμύδια

2 κουτ. φρεσκοκομμένο θυμάρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό ντοματίνια

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό

μπαγκέτα σε φέτες, για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέτεις το θυμάρι και μαγειρεύεις μέχρι να δώσει το άρωμά του, 1 λεπτό ακόμη. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι. Αφήνεις σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτεις τις ντομάτες και την κρέμα και αφήνεις να σιγοβράσουν. Ρίχνεις την παρμεζάνα  και την αφήνεις μέχρι να λιώσει, στη συνέχεια προσθέτεις και τη μοτσαρέλα. Αφήνεις στο τηγάνι μέχρι να γίνει χρυσό το τυρί και οι ντομάτες αρχίζουν να ψήνονται, 2 έως 3 λεπτά.

Γαρνίρεις με βασιλικό και σερβίρεις ζεστό με το ψωμί στο πλάι – για πιο τραγανό εφέ φρυγανίστε το ψωμί.

 

 

empty alt

Δεν υπάρχει ευκολότερο γλυκό να φτιάξεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θέλεις να γιορτάσεις με ξεχωριστό τρόπο στο σπίτι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για ετοιμασίες; Φτιάξε σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
empty alt

Ποια είδη τυριού λιώνουν ευκολότερα και ομορφότερα;

Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top