Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή. Σε ποιες συνταγές όμως είναι απαραίτητος ο ζωμός και πότε μπορείς να συμβιβαστείς με σκέτο νεράκι;

Ο ζωμός είναι must σε όποιες περιπτώσεις χρειάζεσαι ένα boost γεύσης, όπως στο ριζότο, στη γαλλική κρεμμυδόσουπα και φυσικά στις αντίστοιχες σούπες (π.χ. ζωμός λαχανικών για σούπα λαχανικών, ζωμός κότας για κοτόσουπα ή ζωμός βοδινού για κρεατόσουπα). Σε άλλες περιπτώσεις, σίγουρα ο ζωμός μπορεί να λειτουργήσει ως μια καλή προσθήκη, αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητος: μπορείς άνετα να βάλεις νερό στο κρασί σου ή, εν προκειμένω, στην κατσαρόλα σου.

Πώς όμως θα κάνεις το νερό (σχεδόν) άξιο υποκατάστατο ενός ζωμού; Προσθέτοντας με γενναιοδωρία μπαχαρικά, αλάτι και ίσως μερικά ακόμα ενισχυτικά γεύσης όπως λίγες φλοίδες παρμεζάνας, μερικές κουταλιές λευκό κρασί ή σόγια σος, ανάλογα με τη συνταγή. Μπορείς, ακόμα, να αυξήσεις την ποσότητα των μυρωδικών που χρησιμοποιείς, όπως το σέλερι, ο φρέσκος μαϊντανός ή το σκόρδο.

Τέλος, υπάρχουν κάποια πιάτα που ξεχειλίζουν από νοστιμιά χωρίς πολλά-πολλά. Όπως μια σούπα μινεστρόνε, που απελευθερώνει αργά τις γεύσεις και τα αρώματα των συστατικών της, ή τα ξερά φασόλια, που έχουν από μόνα τους γεμάτη γεύση. Βασικά, τα περισσότερα υλικά καλής ποιότητας αρκούν για να νοστιμίσουν το φαγητό σου, αρκεί να τα μαγειρέψεις αργά και με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

empty alt

Υγιεινή η διατροφή των Ελλήνων

Άφθονα λαχανικά, φρούτα και κρέας, μέτρια προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια και ψάρια: αυτή είναι η βάση της διατροφής στην σύγχρονη Ελλάδα σύμφωνα με μία νέα, παγκόσμια έρευνα.
empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Ψητά καρότα: ένα νόστιμο συνοδευτικό για μια έξτρα δόση Β-καροτίνης!

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.
empty alt

Tacos με εξωτικές γαρίδες

Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.
empty alt

Honey Honey – Παγκόσμια Ημέρα Μελιού

Γιορτάζουμε τις μέλισσες, τις προστατεύουμε και τιμάμε τα πολύτιμα δώρα του
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
Back To Top