Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
Για αυτό πρέπει να προσέχεις πολύ όταν ψωνίζεις ευαίσθητα τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, ψάρια, κρέατα και γαλακτοκομικά.
- Κάνε πρώτα όλες τις άλλες δουλειές που έχεις και άφησε τα ψώνια για το τέλος, ώστε τα τρόφιμα να μείνουν όσο το δυνατόν λιγότερο μέσα στο αυτοκίνητο, αφού η θερμοκρασία στο εσωτερικό του ειδικά το μεσημέρι μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τους 60 βαθμούς.
- Πάρε όλα τα υπόλοιπα και άσε τελευταία τα τρόφιμα που θέλουν ψυγείο ή κατάψυξη.
- Προμηθεύσου μία ισοθερμική τσάντα για να βάζεις μέσα τα τρόφιμα που θέλουν ψυγείο ή κατάψυξη.
- Αν η απόσταση μέχρι το σπίτι σου είναι μεγάλη (ή πηγαίνεις π.χ. στο εξοχικό σου) εκτός από ισοθερμικές τσάντες μπορείς να χρησιμοποιήσεις φορητό ψυγειάκι με παγοκύστες.
- Βάλε τα ευαίσθητα τρόφιμα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και όχι στο πορτ μπαγκάζ, όπου συνήθως η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή.
- Όταν φτάσεις στο σπίτι (ή το εξοχικό σου) τακτοποιήστε πρώτα τα προϊόντα που μπαίνουν στο ψυγείο και την κατάψυξη και μετά όλα τα άλλα.