Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
ΥΛΙΚΑ:
4 κομμάτια
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1/3 φλ. μαγιονέζα
Χυμός από 1/2 λεμόνι
1/2 κουταλιά θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
170 γρ. τόνος κονσέρβας
1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
2 αγγουράκια τουρσί ή άλλες πίκλες της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένα
1/4 φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
8 φέτες ψωμί, για τοστ (της αρεσκείας σας)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
8 φέτες Cheddar
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί μαγιονέζα, χυμό λεμονιού και νιφάδες κόκκινου πιπεριού (αν χρησιμοποιείτε).
Αποστραγγίστε τον τόνο και στη συνέχεια προσθέστε τον στο μίγμα μαγιονέζας. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να σπάσετε τον τόνο σε τρυφερά κομμάτια. Προσθέστε σέλινο, τουρσιά, κόκκινο κρεμμύδι και μαϊντανό και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
Βουτυρώστε τη μια πλευρά σε κάθε φέτα ψωμιού. Απλώστε στην άλλη πλευρά περίπου 1/2 φλιτζάνι σαλάτα τόνου, 2 έως 3 φέτες ντομάτα και 2 φέτες τυριού. Σκεπάστε με την άλλη φέτα ψωμιού, με η βουτυρωμένη πλευρά στραμμένη προς τα πάνω. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα συστατικά και τοποθετήστε τα σάντουιτς στο ταψί. Ψήστε μέχρι το τυρί είναι λιωμένο, 5 έως 8 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο, κόψτε στη μέση και βάλτε το ένα πάνω στο άλλο δημιουργώντας το πιο απολαυστικό κλαμπ σάντουιτς (ενναλακτικά μπορείτε να το ψήσετε και σε τοστιέρα-ψηστιέρα). Ιδανικό για πρωινό, μεσημεριανό ή ένα εύκολο αλλά απολαυστικό δείπνο στον καναπέ με φίλους ή την αγαπημένη σας ταινία.