Πιο εύκολη από ποτέ, αυτή η εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει. Μπορεί το delivery ή το take away της πίτσας ακόμα να επιτρέπεται αλλά μερικές φορές το σπιτικό έχει άλλη χάρη κι άλλη γεύση… Η σπιτική πίτσα είναι κάτι εξαιρετικά ξεχωριστό χωρίς ωστόσο να χρειάζεται να είναι κάτι πολύπλοκο και αυτή η Deep Dish Pizza είναι αυτό ακριβώς! Εδώ θα βρεις μια πολύ απλή εκδοχή της αλλά εσύ μπορείς να αυτοσχεδιάσεις !
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
3/4 φλ. χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 πακέτο (2 1/4 κουτ.) στιγμιαία ξηρή μαγιά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτ. αλάτι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ
Σπρέι μαγειρικής
2 κουταλιές της σούπας. καλαμπόκι
2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. ρίγανη
1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ βάζεις χλιαρό νερό. Προσθέτεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις για να διαλυθεί, στη συνέχεια προσθέτεις τη μαγιά και τα αφήνεις να καθίσει μέχρι να αφρίσει, περίπου 8 λεπτά.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, προσθέτεις το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι. Αναμειγνύεις το περιεχόμενο του ενός μπολ με τα στερεά υλικά με ξύλινο κουτάλι έως ότου όλα τα υλικά να συνδυαστούν και να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη. Ζυμώστε μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και ελαφρώς κολλώδης, 5 λεπτά.
Φτιάχνεις μια σφιχτή μπάλα, την αφήνεις μέσα στο μπολ και καλύπτεις το μπολ με μια καθαρή πετσέτα. Το αφήνεις σε ένα ζεστό σημείο στην κουζίνα σας μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, για περίπου μιάμιση ώρα.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220° και λιπαίνεις ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι φούρνου με σπρέι μαγειρικής. Πασπαλίζεις με καλαμποκάλευρο σε όλο το κάτω μέρος του τηγανιού.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ισιώνεις απαλά τη ζύμη και την απλώνεις με έναν πλάστη (ή την τεντώνεις με τα χέρια σου) έως περίπου 12″ σε διάμετρο. Πιέζεις τη ζύμη στο τηγάνι και προς τα πάνω ώστε να καλύψει περιμετρικά τα πλαϊνά. Προσθέτεις το τυρί πάνω στη ζύμη, στη συνέχεια καλύπτεις με τη σάλτσα ντομάτας και ρίχνεις στο τη ρίγανη και την παρμεζάνα.
Ψήνεις έως ότου η κρούστα να είναι χρυσή και η σάλτσα αφρώδης, 20 λεπτά.
Όπως είπαμε και πριν, αυτή είναι μια απλή εκδοχή, μπορείς να προσθέσεις ό,τι υλικό τραβάει η όρεξή σου και ό,τι θα έβαζες και σε οποιαδήποτε άλλη πίτσα.