Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος. Φροντίστε να την πιέσετε στην κορυφή του ταψιού σας γιατί συρρικνώνεται καθώς ψήνεται. Η γέμιση είναι ελαφριά, ελαφρώς ξινή και αρκετά γλυκιά. Όσο για τα φρούτα, χρησιμοποιήστε φρούτα εποχής και επιλέξτε τα αγαπημένα σας! Το φθινόπωρο δοκιμάστε την εκδοχή της τάρτας με μήλο!
ΥΛΙΚΑ
10 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουτ. αλάτι
10 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1/2 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος
1 (8 ουγκιές) τυρί μασκαρπόνε
4 ουγκιές τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
Χυμός 1/2 λεμονιού
1/2 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 φλ. μισές φράουλες
1 φλ. βατόμουρα
1 φλ. σμέουρα
2 μανταρίνια
1/3 φλ. βατόμουρα
1/4 φλ. βερίκοκα κομμένα σε φέτες
(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ακτινίδιο ή κεράσι – ακόμα και σταφύλι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάξτε την κρούστα: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο και εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Πιέστε το μείγμα σε ένα ταψί τάρτας 10″ με αποσπώμενο πάτο, πιέζοντας τη ζύμη μέχρι να υπερκαλύψει τις πλευρές και μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
Τρυπήστε το όλο με ένα πιρούνι και ψήστε μέχρι να ροδίσει, 20 με 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Φτιάξτε γέμιση: Σε ένα μεσαίο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπήστε την κρέμα μέχρι γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε ζάχαρη άχνη, χυμό λεμονιού και εκχύλισμα αμυγδάλου και χτυπήστε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι. Ενώστε με την κρέμα γάλακτος.
Απλώνουμε γέμιση πάνω από την κρύα κρούστα και τακτοποιούμε φρέσκα φρούτα από πάνω.
Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, 2 ώρες.