Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
Φανταστείτε τα λαζάνια να γυρίζονται από μέσα προς τα έξω για να σχηματίσουν χαριτωμένες τσέπες γεμάτες με κρεμώδη, σκορδάτη ρικότα και τυρί κρέμα, τα οποία στη συνέχεια σβήνονται σε σάλτσα ντομάτας για ένα εντυπωσιακό δείπνο με φίλους ή την οικογένεια. Αυτή είναι η γευστική ομορφιά των γεμιστών κοχυλιών.
Έχει την απλότητα ενός δείπνου στον φούρνο, ενώ προσθέτει επίσης λίγη κομψότητα στο τραπέζι σας. Γνωρίζουμε ότι θα ερωτευτείτε αυτή τη συνταγή που είναι τόσο υπέροχη ή ένα οικογενειακό δείπνο όσο και για ένα ραντεβού. Διαβάστε παρακάτω για τις συμβουλές μας για να κάνετε τα γεμιστά κοχύλια σας όσο το δυνατόν καλύτερα:
Πώς να φτιάξετε τα καλύτερα γεμιστά κοχύλια:
Τα ζυμαρικά. Όπως και σε πολλές άλλες συνταγές για ζυμαρικά φούρνου, θα θέλετε να μαγειρέψετε πολύ καλά τα ζυμαρικά σας – μιλάμε πριν από το al dente. Θυμηθείτε, αυτά θα ψηθούν στην κατσαρόλα και στο φούρνο, επομένως είναι καλύτερο να τα τραβήξετε νωρίτερα για να μην καταλήξουν να χαλάσουν.
Η γέμιση. Όλα θα λιώσουν όλα μαζί ούτως ή άλλως, αλλά για να διευκολύνετε τη γέμιση, φροντίστε το τυρί κρέμα σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σημαντικό: Το αλάτι είναι αλάτι, αλλά το πεκορίνο ή οποιοδήποτε σκληρό για τρίψιμο τυρί που χρησιμοποιείται στη γέμιση εδώ είναι επίσης αλάτι. Βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα με το καρύκευμα δοκιμάζοντας καθώς προσθέτετε κάθε συστατικό ΠΡΙΝ από την προσθήκη του αυγού. Δεν έχετε σάκο γέμισης; Μην ανησυχείτε - δημιουργήστε ένα αυτοσχέδιο κόβοντας τη γωνία από μια πλαστική επανασφραγιζόμενη σακούλα. Για να αποφύγετε τη διαρροή, είτε γεμίστε δύο μεσαίου μεγέθους σακούλες είτε χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι για να σφραγίσετε το άκρο. Για να γεμίσετε τα κοχύλια, κρατήστε ένα στο μη κυρίαρχο χέρι σας ενώ ασκείτε πίεση στον σωλήνα με το κυρίαρχο χέρι σας. Μην ανησυχείτε αν είναι λίγο ακατάστατο - κανείς δεν θα το καταλάβει κάτω από όλο το τυρί.
Η σάλτσα. Χρησιμοποιήσαμε μια παρτίδα της σάλτσας μαρινάρας ως βάση αυτού του πιάτου, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας μάρκα σάλτσας ζυμαρικών που αγοράσατε από το κατάστημα για να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα. Εάν προτιμάτε το πρώτο, φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες για την προσθήκη επιπλέον νερού για να εγγυηθείτε ότι έχετε αρκετή σάλτσα για αυτά τα κοχύλια. Μας αρέσει η σάλτσα μας με λίγη υφή, αλλά μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ για να κάνετε τη σάλτσα να αποκτήσει πιο απαλή υφή, αν θέλετε επίσης.
Αποθήκευση
Δεν μπορούμε να φανταστούμε υπολείμματα, αλλά… όταν συμβεί αυτό, μοιράστε τα κοχύλια σε μεμονωμένα δοχεία και φυλάξτε τα στην κατάψυξη για μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο ή βάλτε τα σε ένα μικρότερο ταψί που μπορείτε να το βάλετε στο φούρνο για να το ξαναζεστάνετε για άλλο δείπνο.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:
6 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ώρα 50 λεπτά
CAL/SERV:
662
Συστατικά
1/2 κουτ. αλάτι, συν περισσότερο
1 συσκευασία κοχύλια jumbo
1 μεγάλο κρόκο αυγού
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 1/4 φλ ρικότα με πλήρες γάλα
1 φλ τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. σχοινόπρασο σε φέτες
1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 φλ ψιλοτριμμένο Pecorino Romano (περίπου 1 1/2 c.), μοιρασμένο
3 φλ. σάλτσα μαρινάρα, χωρισμένη
300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Φύλλα φρέσκου βασιλικού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα κοχύλια, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι πολύ al dente, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίστε.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τον κρόκο αυγού, το σκόρδο, τη ρικότα, το τυρί κρέμα, τον μαϊντανό, το βασιλικό, το σχοινόπρασο, το πιπέρι, 1 φλιτζάνι πεκορίνο και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
Αλείφετε τον πάτο ενός ταψιού 13"x9" με τη μισή σάλτσα. Γεμίστε με μείγμα ρικότα. Στρώνετε τα κοχύλια σε γωνία στο ταψί. Είναι εντάξει αν μερικές αλληλοεπικαλύπτονται.
Βάλτε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι πεκορίνο, σπρώχνοντας προς τα κάτω γύρω από τις σχισμές του κελύφους για να εξασφαλίσετε κάλυψη.
Ψήστε τα γεμιστά κοχύλια μέχρι να ροδίσουν γύρω από τις άκρες, 30 έως 40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Πασπαλίστε με βασιλικό πριν τα σερβίρετε.