Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας. Στην πιο απλή του και λιτοδίαιτη μορφή του μπορείς να το φτιάξεις απλώς με αβοκάντο και λίγο πολύτιμο και υγιεινό ελαιόλαδο, αποκτώντας εύκολα κι απλά μια γευστική βόμβα πλούσια σε υγιή λιπαρά. Στην πιο κλασική του εκδοχή αρχίσεις να προσθέτεις τα μυρωδικά, όπως το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, που είτε τα αλέθεις μαζί με το αβοκάντο ή απλώς τα προσθέτεις από πάνω ψιλοκομμένα – αντί για μαϊντανό μπορείς να βάλεις κόλιανδρο. Στις πιο spicy εκδοχές προστίθενται από απλές πιπεριές μέχρι jalapenos. Το lime είναι επίσης από τις κλασικές και απαραίτητες προσθήκες που ισορροπεί τη γεύση και την υφή.

Ανάλογα τώρα με το πόσο κρεμώδες το θες μπορείς στη σύνθεση να πειραματιστείς με γιαούρτι ή κρεμώδες τυρί.

Και σαφώς τα ντοματίνια ή τα κομμάτια ψιλοκομμένης ντομάτας, για χρώμα, περισσότερη υγρασία, και έξτρα μεσογειακή γεύση.

Η συγκεκριμένη εκδοχή γίνεται κάτι παραπάνω από ένα απλό ντιπ και μοιάζει περισσότερο με σαλάτα που απογειώνεται με την προσθήκη του μπέικον.

guakamole a

Συστατικά

2 αβοκάντο, η ψίχα

1/2 φλ. μαρούλι

1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στο μισό

4 φέτες μπέικον, μαγειρεμένα και ψιλοκομμένα

1/4 φλ. πράσινα κρεμμύδια

Χυμός από 2 λάιμ

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τσιπς τορτίγιας (νάτσος), για σερβίρισμα

guakamole b

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, κάνε πουρέ το αβοκάντο μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμένει ακόμα ελαφρώς χοντρό στην υφή του.

Ανακάτεψε το μαρούλι, τις ντομάτες, το μπέικον (το οποίο το έχεις σοτάρει ή ψήσει ή τηγανίσει ελαφρώς για πιο τραγανό αποτέλεσμα) και τα πράσινα κρεμμύδια. Ρίξε το χυμό λάιμ πάνω από το μείγμα και ανακάτεψε, στη συνέχεια καρυκεύεις με αλατοπίπερο.

Σερβίρεις με τσιπς και παγωμένη μπίρα.

Αχ μύρισε καλοκαίρι…

empty alt

Το επικίνδυνο πάτωμα

Μην αγγίζετε φαγητό που έχει πέσει στο πάτωμα. Μπορεί η προειδοποίηση να είναι οικεία όμως οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ένας στους τρεις άντρες και γυναίκες θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο, πιστεύοντας ότι η στιγμιαία επαφή του φαγητού με το πάτωμα δεν μπορεί να το μολύνει […]
empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Στην κουζίνα με τον Brad Pitt

Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, Cliff Booth – ένας ξεπερασμένος stuntman του Χόλιγουντ – ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese με εντελώς πρωτότυπο τρόπο… Βλέπουμε τον ήρωα Booth να μαγειρεύει τα μακαρόνια...
empty alt

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top