Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει. Άλλωστε το ότι κάτι είναι υγιεινό ή πράσινο δεν σημαίνει ότι δεν είναι και απολαυστικότατα νόστιμο! Ακολούθησε τα βήματα στο βίντεο με την υπέροχη ηθοποιό και το αποτέλεσμα γευστικά θα σε ενθουσιάσει!
Μια συνταγή για Όσκαρ γεύσης
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη…
Συστατικά
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κόκκινο ξίδι σταφυλιών
3 μεγάλα φύλλα λάχανο ή kale, οι μίσχοι αφαιρούνται και σχίζονται σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
½ μικρό αβοκάντο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 τουρσί αυγό, κομμένο σε κομμάτια σε μικρά κομμάτια
4 κουταλιές ελαιόλαδο, χωρισμένο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι σαμπάνιας ή μηλόξιδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 φέτα φρυγανισμένο ψωμί, οι κρούστες αφαιρέθηκαν και τεμαχίστηκαν σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
τριμμένο τυρί μαντσέγκο ή άλλο της αρεσκείας σου, για γεύση
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζεις ψιλοκομμένο σκόρδο και το κόκκινο ξίδι σταφυλιών. Αφήνεις στην άκρη για να έχεις ένα γρήγορο τουρσί για περίπου 10 λεπτά.
Στο μπολ σερβιρίσματος, προσθέτεις λάχανο, μπρόκολο, αβοκάντο και αυγό.
Κάνεις το dressing: Σε ένα άλλο μικρό μπολ, χτυπάς ελαφρά 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξίδι σαμπάνιας (ή μηλόξιδο) και τη μουστάρδα.
Φτιάχνεις τα κρουτόν: Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρεις τους κύβους ψωμιού σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Σουρώνεις το σκόρδο από το ξίδι και, στη συνέχεια, προσθέτεις το σκόρδο και λίγο κόκκινο ξίδι στο τηγάνι. Ανακατεύεις για να συνδυάζεις.
Συμπληρώνεις το πράσινο μείγμα με το dressing, τα κρουτόν και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύεις για να συνδυαστούν όλα τα υλικά μαζί.
Δες το βίντεο της συνταγής εδώ