Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.

Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.

Συστατικά

15 ντοματίνια

1/2 φλιτζάνι τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά (1%)

1 κουταλιά της σούπας πράσινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα μαϊντανό

1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού ξερό άνηθου

1/8 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα μπαχαρικά, βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη

Απόδοση παραγωγής:

5 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

3 γεμιστές ντομάτες

Εκτέλεση

Κόψτε λεπτή φέτα από τον πάτο κάθε ντομάτας. Βγάλτε τον πολτό με ένα μικρό κουτάλι. Πετάξτε τον πολτό. Αναποδογυρίζετε τις ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

Ανακατέψτε το τυρί κότατζ, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο και τα αποξηραμένα μπαχαρικά-βότανα σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε ομοιόμορφα στις ντομάτες. Σερβίρετε αμέσως ή σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο έως και 8 ώρες.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 27 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 3 g, Πρωτεΐνες: 3 g, Λιπαρά: 1 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 1 mg, Νάτριο: 96 mg, Φυτικές ίνες: 1 g

empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

Τα πέντε μυστικά που θα διευκολύνουν και θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

1. Άνοιξε την αγκαλιά σου στις εναλλακτικές. Το γεγονός ότι ένας σεφ βραβευμένος με Michelin προτείνει μια συγκεκριμένη συνταγή με ζυμαρικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα μαγειρέψεις λίγο διαφορετικά.
empty alt

Τέλεια αυγά σκραμπλ σε 5 βήματα

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της.
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα Dalgona;

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
Back To Top