Θέλεις να νιώσεις ξανά παιδί; Φτιάξτε σπιτικές κοτομπουκιές. Επικαλυμμένες με τραγανή καρυκευμένη ψίχα ψωμιού, αυτές οι τρυφερές, ζουμερές μπουκιές είναι δύσκολο να καταναλωθούν με μέτρο.

Θέλεις να νιώσεις ξανά παιδί; Φτιάξτε σπιτικές κοτομπουκιές. Επικαλυμμένες με τραγανή καρυκευμένη ψίχα ψωμιού, αυτές οι τρυφερές, ζουμερές μπουκιές είναι δύσκολο να καταναλωθούν με μέτρο. Η συνταγή μπορεί τεχνικά να εξυπηρετεί 2 έως 4, αλλά σίγουρα έχουμε καταστρέψει ένα ολόκληρο ταψί μόνοι μας.

Το ψήσιμο της ψίχας ψωμιού στο φούρνο είναι το μυστικό για να αποκτήσετε αυτό το υπέροχο χρυσοκάστανο χρώμα και την εξαιρετικά τραγανή υφή. Και ενώ μπορεί να φαίνεται λίγο τρελό, αλατοπιπερώνετε το απλό κοτόπουλο πριν το πανάρετε και στη συνέχεια προσθέτοντας αλάτι στην ψίχα του ψωμιού μαζί με τα μπαχαρικά θα διασφαλίσετε ότι τα κομμάτια σας είναι τέλεια καρυκευμένα από μέσα προς τα έξω.

Τι είδους κοτόπουλο χρησιμοποιούμε;

Αν και ορισμένες αλυσίδες γρήγορου φαγητού και μάρκες κατεψυγμένων τροφίμων χρησιμοποιούν μείγμα κιμά κοτόπουλου για τα ψήγματα τους, εμείς προτιμούμε στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα. Είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο να το δουλέψετε από ένα αλεσμένο μείγμα κοτόπουλου και θα παράγει πραγματικά τρυφερά, ζουμερά κομμάτια.

Πώς ψήνονται αυτά τα κομμάτια;

Χρησιμοποιούμε μια κλασική διαδικασία παναρίσματος 3 σταδίων για αυτά τα κομμάτια, τα αλείφουμε με αλεύρι πριν τα βυθίσουμε σε χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια τα κυλάμε στη φρυγανισμένη καρυκευμένη ψίχα ψωμιού. Αν ψήνετε μόνοι σας, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο το ένα χέρι για να βουτήξετε τα κομμάτια στο αυγό, έτσι ώστε να έχετε ένα στεγνό χέρι για να βυθίσετε το αλεύρι και την ψίχα ψωμιού – διαφορετικά, θα καταλήξετε να πανάρετε τα χέρια σας , που δεν είναι ακριβώς ο στόχος!

Πρέπει να χρησιμοποιήσω σχάρα;

Το ψήσιμο σε μια σχάρα επιτρέπει στον ζεστό αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, εξασφαλίζοντάς σας ένα κομμάτι που θα είναι τραγανό πάνω και κάτω. Εάν δεν έχετε συρμάτινο ράφι, μπορείτε να τα ψήσετε απευθείας σε ένα φύλλο ψησίματος με επένδυση από αλουμινόχαρτο (συνιστούμε αλουμινόχαρτο πάνω από το φύλλο ψησίματος, καθώς το αλουμινόχαρτο θα σας βοηθήσει να ροδίσουν τα κομμάτια, ενώ η περγαμηνή θα τα κάνει να μουσκέψουν). Δεν θα είναι τόσο τραγανά, αλλά θα έχουν ακόμα νόστιμη γεύση.

kotompoukies

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 – 4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

Συστατικά

1 1/4 γ.  αποξηραμένη ψίχα ψωμιού– ή τρίμμα φρυγανιάς

1 κ.γ. φυτικό λάδι

3/4 κουτ. σκόνη σκόρδου

3/4 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουτ. πάπρικα

1 1/2 κ.γ. (ή περισσότερο) αλάτι, διαιρεμένο

Σπρέι μαγειρικής

1/3 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μεγάλο αυγό

1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε κομμάτια 1 1/2″.

kotoboukies

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τη φρυγανιά ή την αποξηραμένη ψίχα ψωμιού με το λάδι. Απλώστε σε ένα ταψί και ψήστε, ελέγχοντας συχνά και ανακατεύοντας μετά από 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, για 3 με 5 λεπτά.

Όσο είναι ακόμα ζεστά, επιστρέψτε τα ψίχουλα ψωμιού στο μπολ. Προσθέστε σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, μαύρο πιπέρι, πάπρικα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε να ενωθούν.

Τοποθετήστε μια σχάρα μέσα στο ταψί, που έχετε ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μικρό ρηχό πιάτο. Σε ένα δεύτερο ρηχό πιάτο χτυπάτε τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο παντού με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ρίξτε μέσα το αλεύρι και στη συνέχεια ρίξτε το χτυπημένο αυγό, αφήνοντας την περίσσεια να στάξει πίσω στο πιάτο. Τυλίγετε την ψίχα ψωμιού, πιέζοντας σταθερά για να κολλήσει. Τοποθετήστε στην έτοιμη σχάρα.

Ψήστε τα κομμάτια μέχρι να ψηθούν, 15 έως 18 λεπτά.

Όσο είναι ακόμα ζεστά, αλατοπιπερώνετε, αν θέλετε. Σερβίρετε μαζί με σος μουστάρδας ή σπιτική μαγιονέζα, αν χρησιμοποιείτε.

empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

9 τρόποι να κόψεις 500 θερμίδες την ημέρα χωρίς γυμναστική!

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς […]
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
empty alt

Μια γευστική κι υγιεινή οπτασία στο πιάτο σου

Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις...
empty alt

Λαχταριστές κροκέτες κουνουπιδιού – υγιεινές και νόστιμες

Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
Back To Top