Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα. Ο κόσμος είναι το ρολό κανέλας σας, κάντε το δικό σας.

ΑΝΑΜΙΞΕΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Μας αρέσει να προσθέτουμε κάρδαμο! Έχει μια λεπτή καπνιστή γεύση τζίντζερ, η οποία είναι εκπληκτική, αλλά αρκετά δυνατή. Συμβουλή: χρησιμοποιήστε μόνο λίγο (μερικά κουταλάκια του γλυκού θα κάνουν μεγάλη διαφορά) και χρησιμοποιήστε το με την κανέλα – όχι στη θέση της. Άλλα διασκεδαστικά μπαχαρικά για χρήση: τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, ακόμα και κόλιανδρος.

ΒΑΛΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ/Ή ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Ψιλοκομμένα αποξηραμένα cranberries, κεράσια ή σταφίδες ψήνονται υπέροχα σε αυτά τα ρολά! Το ίδιο και κομματάκια καβουρδισμένων αμυγδάλων, καρυδιών ή φουντουκιών.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

Είναι μια επικίνδυνη κίνηση, γιατί η σοκολάτα είναι πάντα πολύ δελεαστική. Αλλά αξίζει τον κόπο. Όταν καλύπτετε τη ζύμη με κανέλα και ζάχαρη, προσθέστε και λίγη σκόνη κακάο!

rolla kanelas

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

1 ΔΩΔΕΚΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

σπρέι μαγειρικής

1 φλ. ζεστό γάλα

2 1/4 κ.γ. ή 1 (7-8 γρ.) στιγμιαία μαγιά

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

5 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο

4 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. αλάτι

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. μαγειρική σόδα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 φλ. (1 ράβδο) βούτυρο, μαλακωμένο

3/4 φλ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. κανέλα

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

170 gr. τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 κουτ. (1 ξυλάκι) βούτυρο, μαλακωμένο

1 φλ. ζάχαρη άχνη

λίγο αλάτι

1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλ. γάλα ή παχύρρευστη κρέμα

cinnamon rolls

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και ένα ταψί 9″-x-13″ με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ χρησιμοποιώντας ένα γάντζο ζύμης, ανακατέψτε μαζί το γάλα και τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί κυρίως η μαγιά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης σε χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, απαλή ζύμη και να αρχίσει να απομακρύνεται από τα πλαϊνά του μπολ, για 15 με 18 λεπτά. Μεταφέρετε σε λαδωμένο μπολ και περιστρέψτε, ώστε να λαδωθεί καλά το εξωτερικό της ζύμης. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να φουσκώσει σχεδόν μέχρι να διπλασιαστεί, 1 1/2 με 2 ώρες.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, αναμειγνύετε την κρέμα μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο αν χρησιμοποιείτε και αλάτι μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη, για 3 με 4 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίστε με περισσότερο αλεύρι. Ξεδιπλώστε σε ένα μεγάλο τετράγωνο, περίπου 18″-x-18″. Απλώστε στις άκρες με τη γέμιση, στη συνέχεια τυλίξτε τη ζύμη σε ένα κύλινδρο και κόψτε σε 12 κομμάτια ίσου μεγέθους, πλάτους περίπου 1 1/2″ το καθένα.

Τοποθετήστε τα ρολά κομμένα με την πλευρά προς τα πάνω σε έτοιμο ταψί. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει ξανά μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν, για 30 με 40 λεπτά.

Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, 20 με 22 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το frosting: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο και το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σταδιακά το γάλα (ή την παχύρρευστη κρέμα) για να γίνει το γλάσο.

Βγάζετε τα ρολά κανέλας από το φούρνο και τα αφήνουμε να βάζουμε αμέσως το γλάσο. Σερβίρονται ζεστά.

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να φτιάξεις σπιτικό κεφίρ, ελιξίριο καλής υγείας και διάθεσης!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν τα πολλαπλά οφέλη της κατανάλωσης τροφών με προβιοτικά, όπως ονομάζονται τα ωφέλιμα βακτήρια που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος αλλά και συνολικά στην καλή σωματική και ψυχική υγεία (καθώς έχει βρεθεί ότι...
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Υπέροχη χειμωνιάτικη λαχανόσουπα

Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά.
empty alt

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επειδή μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που δεν θα «παίξει Πάσχα στο χωριό» και αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του […]
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top