Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.

Ακολουθεί ένας κατάλογος καλών επιλογών για τις προμήθειες τροφίμων έκτακτης ανάγκης:

Κονσέρβες ψαριών, όπως ο τόνος, ο σολομός ή οι σαρδέλες. Ο τόνος και ο σολομός είναι επίσης διαθέσιμοι σε θήκες σταθερές στο ράφι.

Βόειο κρέας ή ψάρι

Αποξηραμένα ή κονσερβοποιημένα φρούτα

Αφυδατωμένα ή κονσερβοποιημένα λαχανικά

Κονσερβοποιημένα φασόλια

Ξηροί καρποί και σπόροι

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Μπάρες πρωτεΐνης και / ή ενέργειας

Γάλα μακράς διαρκείας

Γάλα σε σκόνη

Ποπ κορν (σε σπόρους καλαμποκιού – ένα εύκολο σνακ για τα παιδιά)

Σκόνη για ζελέ (άλλο μία εύκολη πρόταση για γλυκάκι)

Οι σφραγισμένες συσκευασίες από τον κατασκευαστή προστατεύονται καλύτερα από τον αέρα, την υγρασία και τη μόλυνση και είναι λιγότερο πιθανό να χαλάσουν.

coronavirus-shopping-1

Τι γίνεται με τα φρέσκα και άλλα τυποποιημένα τρόφιμα
1. Κρέας. Αν εμφανιστούν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι πρώτες ελλείψεις που θα προκύψουν θα είναι στα νωπά εδώδιμα. Συνεπώς, κάντε προμήθειες σεκρέατα: Λευκά και κόκκινα (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο – σε κιμά ή σε κομμάτια).  Είναι οι καλύτερες πηγές βιταμινών και αμινοξέων.  Το ίδιο ισχύει και για τα ψάρια.

  1. Κατεψυγμένα λαχανικά. Η εναλλακτική λύση στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά τώρα που σταμάτησαν και οι λαϊκές αγορές. Τα λαχανικά που καταψύχονται χωρίς να υποφέρουν είναι τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα μπρόκολα, τα κουνουπίδια – και ύστερα, σπανάκι, αρακάς, φασολάκια. (ανάλογα με τη χωρητικότητα της κατάψυξής σας).
  2. Αβγά. Υποτίθεται ότι αντέχουν στο ψυγείο μερικές εβδομάδες, αλλά για την ακρίβεια μπορεί να κρατήσουν αρκετούς μήνες. Πώς να καταλάβετε αν το αβγό έχει χαλάσει: αν επιπλέουν στο νερό έχουν μπαγιατέψει. Είναι μια τροφή που αξίζει το χαρακτηρισμό της υπερτροφής.
  3. Ζυμαρικά/ρύζι/ όσπρια. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη και η πιο υγιεινή επιλογή από διατροφική άποψη, αλλά διατηρούνται αρκετά, μαγειρεύονται εύκολα και με πολλούς τρόπους – και αν έχετε παιδιά στο σπίτι είναι μια λύση με την οποία δεν θα σας γκρινιάξουν. Επίσης, καστανό ρύζι, κινόα. Αν δεν έχετε εντερικές ευαισθησίες και τα όσπρια είναι μια πολύ καλή επιλογή και σημαντική πηγή πρωτεΐνης.
  4. Σοκολάτες (το πιο αγχολυτικό σνακ ενέργειας με ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες) – επίσης ιδανικό αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι – κι επίσης είναι μια απόλαυση που σε δύσκολους καιρούς θα κάνει καλό στην ψυχική σας υγεια!
  5. Τα σκληρά τυριά, όπως η παρμεζάνα ή το πεκορίνο, διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
empty alt

Φτιάξε πεντανόστιμο πουρέ πατάτας βήμα βήμα

Λίγα πιάτα είναι το παρεξηγημένα όσο ο πουρές – άρρηκτα συνδεδεμένος στη συνείδησή μας με νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς και λοιπά ιδρύματα.
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

Πώς θα περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πετάξεις ούτε ψίχουλο από το φαγητό σου

Ένα από τα νέα κινήματα των Μιλέννιαλς είναι το λεγόμενο “waste-free”, στο πλαίσιο του οποίου όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να κάνουν οικονομία και να σεβαστούν το περιβάλλον, ελαττώνουν όσο μπορούν τα ανόργανα και οργανικά απόβλητα που παράγουν.
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
Back To Top