Όσο όλοι περιμένουν να δουν ποιες διασημότητες παίρνουν βραβεία στα Όσκαρ αυτή την Κυριακή, ο Wolfgang Puck θα είναι απασχολημένος με την προετοιμασία του φαγητού για το διάσημο after πάρτι του Governor's Ball, όπως κάνει κάθε χρόνο από το 1995. Φέτος, ωστόσο, ο Puck θα έχει επίσης μαζί του τον Elliott Grover, ο εκτελεστικός σεφ της τοποθεσίας στο Λονδίνο του εμβληματικού ψητοπωλείου Puck, Cut. Μαζί με ένα βρετανικής έμπνευσης μενού με χωνάκια fish-and-chips, κοτόπιτα με μαύρη τρούφα και sherry trifle, οι παρευρισκόμενοι στο Governor's Ball θα απολαύσουν επίσης ποτήρια Golden Nights, το φετινό επίσημο κοκτέιλ των Όσκαρ που δημιουργήθηκε από το γαστρονομικό δίδυμο.

 Μπορεί να υπάρχουν μερικά συστατικά που δεν αναγνωρίζετε στο κοκτέιλ Golden Nights, αλλά η αλήθεια είναι ότι μοιάζει αρκετά με ένα Old Cuban που μπορείτε να το ξαναδημιουργήσετε πολύ εύκολα. Ενώ ένα Old Cuban φτιάχνεται με παλαιωμένο ρούμι, το κοκτέιλ Golden Nights χρησιμοποιεί Cachaça, ένα βραζιλιάνικο ποτό που μπορείτε να αντικαταστήσετε με λευκό ρούμι. Χρησιμοποιεί επίσης κάτι που ονομάζεται oleo-saccharum αντί για απλό σιρόπι, αν και και τα δύο είναι εξίσου σιροπιαστά και αρκετά απλά στην παρασκευή τους, αφού το oleo-saccharum είναι απλώς έλαιο εσπεριδοειδών και ζάχαρη. Εκτός από αυτές τις μικρές διαφορές και την προσθήκη σέρι και φύλλων χρυσού, και τα δύο κοκτέιλ περιέχουν μέντα, χυμό λάιμ, bitters και σαμπάνια.

Μπορεί να υποθέσετε ότι η Cachaça είναι ο πρωταγωνιστής του κοκτέιλ The Golden Nights, αλλά στην πραγματικότητα θα θέλετε να δώσετε τη μεγαλύτερη προσοχή στη σαμπάνια, λέει ο επαγγελματίας mixology Jessie-Sierra Ross, που τρέχει Straight to the Hips, Baby. Συνιστά να κρυώνετε τη σαμπάνια σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτοντάς την στο κοκτέιλ ως τελευταίο συστατικό και ανακατεύοντάς την με ένα κουτάλι κοκτέιλ. «Η σαμπάνια έχει να κάνει με τις φυσαλίδες! Ανακατεύοντας απαλά, θα διατηρήσουμε το αφρό», εξηγεί η Ross. Όσο για το φύλλο χρυσού, μη διστάσετε να το αποκλείσετε εάν είναι εκτός του εύρους τιμών σας. Αλλά αν εξακολουθείτε να θέλετε το ποτό σας να μοιάζει πολύ φανταχτερό, η Ross συνιστά να το γαρνίρετε με άνθη ιβίσκου, φρέσκα φύλλα μέντας σε ένα χρυσό μπαστούνι κοκτέιλ ή ένα χείλος με αφρώδη ακατέργαστη ζάχαρη.

Για να ολοκληρώσετε την εμπειρία, απολαύστε το κοκτέιλ σας Golden Nights όπως κάνουν οι σταρ και συνδυάστε το με fish and chips ή πίτα με κοτόπουλο ή απλά πιείτε το ενώ παρακολουθείτε τη βραδιά των Όσκαρ να ξεδιπλώνεται στην τηλεόρασή σας ή σε επανάληψη. Είτε αποφασίσετε να αντικαταστήσετε το βιολογικό Cachaça με το λευκό ρούμι είτε να κάνετε τα πάντα με τα φύλλα χρυσού και το σπιτικό ελαιοσάκχαρο, αυτό το κοκτέιλ είναι βέβαιο ότι θα έχει γεύση Όσκαρ. Δείτε όλα τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να το φτιάξετε μόνοι σας.

goldennightcocktail

Κοκτέιλ Χρυσές Νύχτες

Εμπνευσμένο από τη συνταγή των Wolfgang Puck & Elliott Grover

Πώς να φτιάξετε το κοκτέιλ των Όσκαρ 2023: Χρυσές Νύχτες

Απόδοση: 1 μερίδα

Συνολικός χρόνος: 5 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 ολόκληρα φύλλα μέντας

30 ml ελαιοσάκχαρο

20 ml χυμός λάιμ

45 ml Cachaça ή λευκό ρούμι

1/4 κουταλάκι του γλυκού bitters

30 ml fino sherry

30 ml brut σαμπάνια

Φύλλα χρυσού για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ, ανακατέψτε τα φύλλα μέντας με το ελαιοσάκχαρο και το χυμό λάιμ.

Προσθέστε την Cachaça, τα bitters, το sherry και τον πάγο και ανακινήστε μέχρι να κρυώσουν καλά.

Σουρώνετε σε ένα ποτήρι και στη συνέχεια ρίχνουμε σαμπάνια.

Γαρνίρετε με φύλλο χρυσού αν το έχετε.

Στην υγειά σας!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μπορείτε να αγοράσετε ελαιοσάκχαρο ή να το φτιάξετε από την αρχή συνδυάζοντας 1 φλιτζάνι φλούδες εσπεριδοειδών με 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη και αφήνοντάς το να καθίσει όλη τη νύχτα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα σιρόπι.

empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

«Πώς αντιμετωπίζω τα σνακ ώστε τα παιδιά μου να τρώνε με όρεξη το δείπνο τους»

Έχω τρία παιδιά: Ο Henry είναι 11, η Clara 9 και ο Arthur 6 ετών. Η κατανάλωση σνακ με απασχολούσε ανέκαθεν, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που θα φτιάξεις.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Χρειάζεται ή όχι να μπει στο ψυγείο;

  Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι

Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός
Back To Top