Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή. Έτσι, θα έχεις πάντα στο ψυγείο σου ένα σπιτικό και δροσερό ρόφημα, ιδανικό για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.
1. Για να ετοιμάσεις το σιρόπι, ζεσταίνεις μισό κιλό ζάχαρη μέσα σε 200 ml νερού σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσοχή: δεν την αφήνεις να βράσει γιατί θα γίνει καραμέλα. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει.
2. Στύβεις λεμόνια μέχρι να έχεις μισό λίτρο φρέσκο χυμό. Τον σουρώνεις καλά και τον ανακατεύεις με το σιρόπι.
3. Μοιράζεις το μείγμα σε μπουκάλια που έχεις αποστειρώσει και διατηρείς τη λεμονάδα στο ψυγείο.
Αυτή η συνταγή σού δίνει μια συμπυκνωμένη λεμονάδα, που θα πρέπει να αραιώνεις με νερό στο σερβίρισμα (γεμίζεις το 1/3 του ποτηριού με τη λεμονάδα και συμπληρώνεις με το νερό). Προσθέτεις παγάκια και, αν θέλεις, μερικά φύλλα δυόσμου για ένα πιο αρωματικό αποτέλεσμα. Μπορείς, εναλλακτικά, να χρησιμοποιήσεις ανθρακούχο νερό μετατρέποντάς την έτσι σε αναψυκτικό.