Η φέτα και ο φρέσκος άνηθος αρωματίζουν αυτές τις τραγανές τηγανίτες σολομού. Συνδυάστε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή σερβίρετε πάνω από ένα στρώμα με χόρτα ή λαχανικά για ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό γεύμα.
Συστατικά
1 ½ φλιτζάνι ψημένος σολομός σε νιφάδες
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
¾ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως
5 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα θρυμματισμένη
¼ φλιτζάνι λάδι για τηγάνισμα
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Συνδυάστε το σολομό, τα αυγά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Περνάτε σε φρυγανιά και φέτα. Πλάθετε σε 4 τηγανίτες, όχι πολύ παχιές.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για 6 με 8 λεπτά. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν το επιθυμείτε.