Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα. Το ποτό παρασκευάζεται στο Pewaukee του Wisconsin από το 2009. Η Rumchata αυτή τη στιγμή στο χώρο της γαστρονομίας είναι πολύ hot. Θα βρείτε αρκετές αναφορές και συνταγές στο διαδίκτυο όπως cupcakes Rumchata. Εδώ σας παροτρύνουμε να τη δοκιμάσετε σε αυτή την εκδοχή για να φτιάξουμε αυτή τη ζεστή σοκολάτα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, είναι ένα αποτέλεσμα με γεύση από παράδεισο.

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο σε σκόνη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

170 γρ. κομματάκια σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη γλυκόπικρη σοκολάτα)

1/2 φλ. Ρουμτσάτα (ή άλλο κρεμώδες λικέρ)

1/3 φλ. ζεστή καραμέλα

Κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα

Ζάχαρη κανέλας, για γαρνίρισμα

ξυλάκι κανέλας, για γαρνίρισμα

cocoa

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Βάζουμε το γάλα να σιγοβράσει σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τη βανίλια και βράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ανακατεύουμε το Rumchata και μετά σβήνουμε τη φωτιά.

Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μικρό πιάτο. Βουτάμε τα φλιτζάνια στην καραμέλα για να καλύψουμε το χείλος. Ρίχνουμε τη ζεστή σοκολάτα σε κάθε ποτήρι και στη συνέχεια προσθέτουμε σαντιγί, πασπαλίζουμε με κανέλα ζάχαρη, περισσότερη καραμέλα και ένα ξυλάκι κανέλας.

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Tis the season to be jolly-cocktail

Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit
Back To Top