Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα. Το ποτό παρασκευάζεται στο Pewaukee του Wisconsin από το 2009. Η Rumchata αυτή τη στιγμή στο χώρο της γαστρονομίας είναι πολύ hot. Θα βρείτε αρκετές αναφορές και συνταγές στο διαδίκτυο όπως cupcakes Rumchata. Εδώ σας παροτρύνουμε να τη δοκιμάσετε σε αυτή την εκδοχή για να φτιάξουμε αυτή τη ζεστή σοκολάτα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, είναι ένα αποτέλεσμα με γεύση από παράδεισο.

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο σε σκόνη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

170 γρ. κομματάκια σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη γλυκόπικρη σοκολάτα)

1/2 φλ. Ρουμτσάτα (ή άλλο κρεμώδες λικέρ)

1/3 φλ. ζεστή καραμέλα

Κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα

Ζάχαρη κανέλας, για γαρνίρισμα

ξυλάκι κανέλας, για γαρνίρισμα

cocoa

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Βάζουμε το γάλα να σιγοβράσει σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τη βανίλια και βράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ανακατεύουμε το Rumchata και μετά σβήνουμε τη φωτιά.

Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μικρό πιάτο. Βουτάμε τα φλιτζάνια στην καραμέλα για να καλύψουμε το χείλος. Ρίχνουμε τη ζεστή σοκολάτα σε κάθε ποτήρι και στη συνέχεια προσθέτουμε σαντιγί, πασπαλίζουμε με κανέλα ζάχαρη, περισσότερη καραμέλα και ένα ξυλάκι κανέλας.

empty alt

Κίνδυνος σακχάρου από τις τηγανιτές πατάτες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις τηγανιτές πατάτες αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την επιθυμία μας για αυτές και να τις αντικαταστήσουμε με δημητριακά ολικής άλεσης.
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Επιδόρπια ανά τον κόσμο: Πώς τα απολαμβάνουν οι 10 πιο υγιείς λαοί;

Θα περίμενες ότι μιλώντας για τους πιο υγιείς λαούς του πλανήτη, θα απορρίπταμε από τη διατροφή τους τα γλυκά; Ότι η λέξη «επιδόρπιο» τους είναι παντελώς άγνωστη; Κι όμως, ένα υγιεινό πλαίσιο διατροφής μπορεί να περιλαμβάνει ΚΑΙ επιδόρπιο, αρκεί η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

5 εκπληκτικοί τρόποι να αξιοποιήσεις την άλμη

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Espresso Martini

Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
Back To Top