Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί. Ή μπορείς να το χαρίσεις σε φίλους και συγγενείς, κλεισμένο σε ένα ωραίο γυάλινο μπουκαλάκι.

Έχεις πολλούς καλούς λόγους, φέτος τις γιορτές και κάθε Χριστούγεννα, να φτιάξεις λιμοντσέλο στο σπίτι. Τα μοναδικά υλικά που θα χρειαστείς είναι λεμόνια (που αφθονούν αυτή την εποχή), ζάχαρη και κάποιο λευκό οινοπνευματώδες ποτό (μια καλή και οικονομική πρόταση είναι το τσίπουρο).

Τι θα χρειαστείς:
11 λεμόνια
750 ml τσίπουρο ή άλλο λευκό ποτό
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Αφαιρείς το ξύσμα από τα λεμόνια με το ειδικό εργαλείο (μόνο την επιφάνεια, όχι το λευκό μέρος γιατί θα πικρίσει το ποτό σου). Κρατάς τα λεμόνια για άλλη χρήση και ρίχνεις το ξύσμα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς με καπάκι, χωρητικότητας τουλάχιστον ενός λίτρου.

2. Προσθέτεις στο βάζο το οινοπνευματώδες ποτό και το αφήνεις σε σκοτεινό μέρος για περίπου 1 εβδομάδα.

3. Μετά το τέλος της μίας εβδομάδας, λιώνεις τη ζάχαρη στο νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφήνεις το σιρόπι σου να κρυώσει.

4. Ανακατεύεις το μείγμα από ξύσμα λεμονιού και αλκοόλ με το σιρόπι σε αεροστεγές δοχείο και στη συνέχεια το τοποθετείς στο ψυγείο για 1 μέρα.

5. Αφού σουρώσεις το λιμοντσέλο σου με ψιλό σουρωτήρι, το μεταφέρεις σε μπουκάλι. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου 3 μήνες.

empty alt

Αυτές είναι οι 6 τροφές που κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση

    Όταν στη Βρετανία βγήκε μια έρευνα που αναδείκνυε την αξία του δεντρολίβανου ως το ιδανικό βότανο που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, οι πωλήσεις του αλλά και των σχετικών προϊόντων του (όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου) εκτοξεύτηκαν στα ύψη! Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου...
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
Back To Top