Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.

Υπάρχει κάτι παρηγορητικό σχετικά με το λιωμένο τυρί και τα αρωματικά βότανα και αυτό το πιάτο τα έχει όλα. Η μοτσαρέλα, η παρμεζάνα, ο βασιλικός και το ελαιόλαδο θα σας υπενθυμίσουν μια πίτσα μαργαρίτα που ξεχωρίζει από σάλτσα, χωρίς κρούστα. Και το καλύτερο μέρος; Ετοιμάζονται σε λίγα λεπτά.

Σε αυτήν τη συνταγή, ο πολτός ντομάτας μαζεύεται και χρησιμοποιείται στη γέμιση (χωρίς σπατάλη!) Μαζί με αρκετά μαλακά κομμάτια ψίχας ψωμιού για να απορροφήσει την υγρασία και να δώσει το σώμα στο γέμισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή ως οδηγό και να ανταλλάξετε τον αγαπημένο σας συνδυασμό τυριών και βοτάνων.

Αν έχετε σχάρα, ρίξτε τες στα κάρβουνα! Αν όχι, ψήστε τα στο φούρνο και απολαύστε αυτές τις τυρένιες ντομάτες όλο τον χρόνο.

Καλύτερες ντομάτες για γέμιση;

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια ομοιόμορφη στρογγυλή, μεσαίου μεγέθους ντομάτα με σταθερά πλαϊνά για αυτήν τη συνταγή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσαμπί για το μέγεθός τους, την ομοιόμορφη στρογγυλότητα και την κλασική γεύση ντομάτας. Πωλούνται συνήθως με 4-6 ντομάτες που εξακολουθούν να συνδέονται με το τσαμπί τους, όπως υποδηλώνει το όνομα. Εάν δεν έχετε αυτό το είδος ντομάτας στην περιοχή σας, μην ανησυχείτε! Οποιαδήποτε μεσαίου μεγέθους ποικιλία ντομάτα περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας τένις θα λειτουργήσει επίσης.

Απλώς λάβετε υπόψη ότι εάν η ντομάτα σας είναι στενή σαν μια ντομάτα Ρομά, πιθανότατα θα πρέπει να κόψετε το κάτω μέρος για να της δώσετε μια επίπεδη βάση για να στηρίξετε.

Πώς να γεμίζετε ντομάτες

Αφαιρέστε τα τσαμπιά και τους μίσχους. Πλύνετε τις ντομάτες, αλλά μην τις ξεφλουδίσετε.

Έπειτα, κόβουμε τις ντομάτες στα μισά οριζόντια και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να μαζέψετε τη σάρκα. Λόγω του ομοιόμορφα στρογγυλού σχήματος των ντοματών στο τσαμπί, κάθε μισό θα καθίσει εύκολα μόνο του. Εάν τρυπήσετε κατά λάθος μια τρύπα στο κάτω μέρος, μην ανησυχείτε! Το γέμισμα θα το κλείσει.

Τέλος, ετοιμάστε τη γέμιση. Αντί να απορρίψετε το εσωτερικό της ντομάτας, αδειάστε τους σπόρους και το νερό και, στη συνέχεια, κόψτε ό,τι μένει για να χρησιμοποιηθεί στη γέμιση. Εάν παρατηρήσετε ότι ο πυρήνας ή η σάρκα κοντά στο άκρο του στελέχους είναι ιδιαίτερα σκληρή, μην την συμπεριλάβετε.

Εναλλακτικές προτάσεις για γεμιστές ντομάτες

Αυτή η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας. Η μοτσαρέλα και ο βασιλικός είναι υπέροχοι, αλλά μην σταματάτε εκεί. Δοκιμάστε και αυτούς τους νόστιμους εναλλακτικούς συνδυσμούς:

Τσένταρ και κόλιαντρο

Φέτα και ρίγανη

Chevre και σχοινόπρασο

Απλώς λάβετε υπόψη την ένταση του βοτάνου που επιλέγετε. Για παράδειγμα, το 1/4 φλιτζάνι βασιλικού λειτουργεί, αλλά, για ρίγανη, θα χρειαστείτε μόνο το μισό το πολύ. Εάν χρησιμοποιείτε ξηρά βότανα, πιθανότατα θα χρειαστείτε το 1/3 της ποσότητας φρέσκου.

Θέλετε να κάνετε αυτό το πιάτο πιο πλήρες; Δοκιμάστε να αναμίξετε κρέας, ρύζι ή σπόρους.

Μαγειρεμένο λουκάνικο

Μαγειρεμένο αλεσμένο βόειο κρέας

Μαγειρεμένο ρύζι ή κινόα

tomaab

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

20 λεπτά

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

35 λεπτά

4 μερίδες

Εάν προτιμάτε χωρίς γλουτένη, χρησιμοποιήστε ψωμί χωρίς γλουτένη ή ψίχουλα ψωμιού.

Συστατικά

4 μεσαίες ντομάτες με σταθερούς, σαρκώδεις τοίχους,

1 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα

1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, χωρισμένη

1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο και άλλα για γαρνιτούρα

1 φέτα ψωμί (αρκετό για να φτιάξετε 1/4 φλιτζάνι ψωμί)

1 κουταλιά της σούπας λιωμένο αλατισμένο βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αλεσμένο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Ελαιόλαδο για πασπάλισμα

tomaaac

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Μαλακώστε τα ψίχουλα ψωμιού:

Για να φτιάξετε το 1/4 φλιτζάνι μαλακά ψίχουλα, αφαιρέστε την κρούστα από 1 φέτα ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο) και είτε βάλτε σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων ή τεμαχίστε με ένα πιρούνι μέχρι το ψωμί να μοιάζει με λεπτά ψίχουλα σαν άμμο.

Προετοιμάστε τις ντομάτες: Κόβουμε τις ντομάτες στο μισό οριζόντια γύρω από τον πυρήνα και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να μαζέψετε τη σάρκα. Προσέξτε να μην τρυπήσετε τα τοιχώματα της ντομάτας, αλλά αν το κάνετε, το γέμισμα θα καλύψει την τρύπα.

Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή ένα κουτάλι, διαχωρίστε τους σπόρους από τη σάρκα ντομάτας και μεταφέρετε τη σάρκα σε μια κοπή. Απορρίψτε τους σπόρους και το νερό της ντομάτας. Κόψτε τη σάρκα και αφήστε την για γέμιση.

Φτιάξτε το γέμισμα: Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το τυρί μοτσαρέλα, 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, βασιλικό, ψίχουλα, βούτυρο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε καλά.

Ψήστε: Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια, γεμίστε τα μισά τομάτας με το γέμισμα. Πασπαλίζουμε γεμάτες ντομάτες με το υπόλοιπο τυρί παρμεζάνας και ψεκάζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15 λεπτά, ή έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν, στη συνέχεια ψήστε στον αέρα σε δυαντή θερμοκρασία για 1 λεπτό έως ότου το γέμισμα αρχίσει να φουσκώνει και να μοιάζει χρυσό.

Σερβίρισμα: Γαρνίρετε με μερικά σχισμένα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε ζεστά.

empty alt

Το τέλειο ποτήρι για τους λάτρεις του κρασιού!

Οι λάτρεις του κρασιού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς κάποιος εφέυρε, επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού με το οποίο μπορούν να αναπνέουν ενώ πίνουν! Αν και αρκετοί θα ξαφνιαστούν και θα σκεφτούν πώς κάτι τέτοιο είναι τελείως ανούσιο, εντούτοις έχει αξία για όσους γνωρίζουν τα περί […]
empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Κάστανα στο φούρνο: πώς θα τα ψήσεις και θα τα καθαρίσεις

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Οι σταρ της Αμερικής κάνουν γενναίες δωρεές σε οργανισμούς τροφίμων

Εδώ είναι κάποιες από τις προσωπικότητες που έχουν δωρίσει στους οργανισμούς τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι στιγμής.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Μια απολαυστική μέρα που τρώγεται με μανία: 19 Ιανουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Ποπ Κορν

Αχ, ποπ κορν! Νόστιμο και απολαυστικό, το ποπ κορν είναι μέρος τόσων πολλών παραδόσεων εκτός από ιδανικό σνακ στο σινεμά! Εύκολο, γρήγορο, έτοιμο ή σπιτικό, είναι η αγαπημένη αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα απόλαυση μικρών και μεγάλων.
Back To Top