Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του. Η συνταγή αυτή έρχεται από την Ιταλία και αποτελεί ένα σχετικά δημοφιλές antipasto πιάτο – δηλαδή ορεκτικό. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται θυμίζουν τα plateau – δηλαδή τις ποικιλίες. Κι αυτό σημαίνει ότι έχεις το περιθώριο να προσθέσεις-αφαιρέσεις όσα υλικά θες, ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις. Δεν μιλάμε βέβαια για ολόκληρο κοτόπουλο, αλλά μόνο για στήθος, οπότε αν το μυαλό σου διαβάζοντας «γεμιστό» πήγε σε ρύζι, κουκουνάρια και λοιπά, ξανασκέψου το!

Για την ακρίβεια, σκέψου το κοτόπουλο ως το «όχημα» ή ως το «σκεύος» για τα υλικά της ποικιλίας – δηλαδή της γέμισης.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ:

560

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ζαμπόν 250 γρμ.

Σαλάμι 250 γρμ.

4 φέτες provolone, χωρισμένο

1 φλ. κομμένη πιπεριά

1/3 φλ. ψιλοκομμένες ελιές

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

gemistokotopoulob

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε μια σανίδα κοπής και κάνε 5 σχισμές σε κάθε στήθος, προσέχοντας να μην το κόψεις εντελώς. Βάλε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί.

Άλειψε με το ελαιόλαδο το κοτόπουλο και ρίξε ρίγανη, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζεις κάθε στήθος κοτόπουλου με ζαμπόν, σαλάμι, προβολόνε και πιπεριά και μετά πασπαλίζεις με ελιές και παρμεζάνα.

Ψήνεις μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 25 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό πριν το σερβίρεις.

Μπορείς να το σερβίρεις ως ορεκτικό ή να το συνοδεύσεις με σαλάτα, ρύζι ή πατάτες ως κυρίως.

Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα): 560 θερμίδες, 45 g πρωτεΐνης, 6 g υδατάνθρακες, 0 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 40 g λίπος, 13 g κορεσμένου λίπους, 1880 mg νατρίου

empty alt

Για να φτιάξεις το τέλειο ντρέσινγκ σαλάτας, ακολούθησε την παρακάτω εξίσωση

Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να νοστιμίσεις μια σαλάτα από ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξίδι. Κάποιες φορές όμως αυτός ο συνδυασμός γίνεται λίγο μονότονος και τότε επιζητάς τη γευστική ανατροπή που θα δώσει ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο συνηθισμένο πιάτο.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες

Ας ξεκινήσουμε από αυτό: γιατί να μπεις στη διαδικασία να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες που θα χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Επειδή η φλούδα τους χαλάει την ομοιόμορφη υφή μιας σάλτσας και, επιπλέον, είναι πιο δύσπεπτη.
empty alt

4 έξτρα συστατικά για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη σαλάτα με κινόα

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Πίτσα + tortilla = pizzadilla

  Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο.
empty alt

Υγιεινά κι απολαυστικά μάφιν με κολοκύθα

Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
Back To Top