Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιείται όλο τον χρόνο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Από τα επιθέματα μέχρι τη λεμονάδα, τα λεμόνια είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα εσπεριδοειδή. Αλλά η λήψη του χυμού του που χρειάζεστε από τα λεμόνια μπορεί να είναι ένα επίπονο έργο. Ακόμη και η εξαγωγή μισού φλιτζανιού χυμού μπορεί να απαιτεί να στύψετε λίγα λεμόνια.

how-to-juice-a-lemon-without-a-juicer-750x500

Τι πρέπει να κάνετε αν σας αρέσει πολύ το λεμόνι, το χρησιμοποιείτε αρκετά αλλά δεν θέλετε να βάζετε και όλη σας τη δύναμη; Βάλε το στον φούρνο μικροκυμάτων! Η θέρμανση του λεμονιού για 15-20 δευτερόλεπτα μαλακώνει το εσωτερικό του. Αυτό σας επιτρέπει να αποκτήσετε την καλύτερη καλοσύνη από τα φρούτα όπως μπορείτε, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Απλά θυμηθείτε να αφήσετε το λεμόνι να κρυώσει για ένα λεπτό πριν ξεκινήσετε τον τεμαχισμό.

Εάν είστε περίεργοι αν αυτό το κόλπο δουλεύει και σε πορτοκάλια, ναι όντως το κάνει! Έτσι, την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, ανοίξτε το πορτοκάλι στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτή η γρήγορη λύση-τρικ  θα σας αφήσει να απολαύσετε κάθε τελευταία σταγόνα. Στην υγειά σας!

empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

Άλλος ένας Χρυσός Σκούφος για τον Έκτορα Μποτρίνι και το «Etrusco»

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, την έναρξη μιας σημαντικής καινοτομίας για το θεσμό αλλά και ένα αξέχαστο dîner de gala διά χειρός του καλύτερου σεφ […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.
empty alt

Summer pasta lovers!

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε.
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
Back To Top