Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιείται όλο τον χρόνο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Από τα επιθέματα μέχρι τη λεμονάδα, τα λεμόνια είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα εσπεριδοειδή. Αλλά η λήψη του χυμού του που χρειάζεστε από τα λεμόνια μπορεί να είναι ένα επίπονο έργο. Ακόμη και η εξαγωγή μισού φλιτζανιού χυμού μπορεί να απαιτεί να στύψετε λίγα λεμόνια.

how-to-juice-a-lemon-without-a-juicer-750x500

Τι πρέπει να κάνετε αν σας αρέσει πολύ το λεμόνι, το χρησιμοποιείτε αρκετά αλλά δεν θέλετε να βάζετε και όλη σας τη δύναμη; Βάλε το στον φούρνο μικροκυμάτων! Η θέρμανση του λεμονιού για 15-20 δευτερόλεπτα μαλακώνει το εσωτερικό του. Αυτό σας επιτρέπει να αποκτήσετε την καλύτερη καλοσύνη από τα φρούτα όπως μπορείτε, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Απλά θυμηθείτε να αφήσετε το λεμόνι να κρυώσει για ένα λεπτό πριν ξεκινήσετε τον τεμαχισμό.

Εάν είστε περίεργοι αν αυτό το κόλπο δουλεύει και σε πορτοκάλια, ναι όντως το κάνει! Έτσι, την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, ανοίξτε το πορτοκάλι στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτή η γρήγορη λύση-τρικ  θα σας αφήσει να απολαύσετε κάθε τελευταία σταγόνα. Στην υγειά σας!

empty alt

Οι 8 νέες δυνατές τάσεις στη διατροφή

Η διαρκής ανάγκη για πειραματισμό και αναζήτηση νέων γαστρονομικών συγκινήσεων, η παγκοσμιοποίηση, αλλά και η οικονομική λιτότητα, η επιθυμία για προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας και το sharing  στα social media είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το τοπίο της...
empty alt

Οδηγός: οργάνωσε την κουζίνα σου για το φθινόπωρο

Με τις πρώτες δροσερές ημέρες του φθινοπώρου επιστρέφει συνήθως και η επιθυμία μας να ανανεώσουμε το σπίτι μας, να το κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Ζεστό κακάο με Rumchata

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
Back To Top