Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό!

Συστατικά

225 γρ. μικρά κλωνάρια σπαραγγιού, τα άκρα κομμένα

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, χωρισμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

5 μεγάλα ασπράδια αυγών

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/16 κουταλάκι του γλυκού chipotle σκόνη τσίλι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 (20 εκ) τορτίγια ολικής αλέσεως, ψημένη και κομμένη σε φέτες

Απόδοση υλικών:

2 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/2 της συνολικής συνταγής

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Τοποθετήστε τα σπαράγγια στο ταψί. Καρυκεύετε με 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αλείφετε με λάδι. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι τα σπαράγγια να ροδίσουν και να μαλακώσουν, ανακινώντας το ταψί περιστασιακά. Αφαιρέστε και διατηρήστε ζεστό.

Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, αλάτι, σκόνη τσίλι, κρεμμύδια και τυρί.

Καλύψτε το μεγάλο τηγάνι με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Ρίξτε στο μείγμα με τα ασπράδια αυγού. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σφίξουν οι άκρες της ομελέτας και να ροδίσουν ελαφρά. Ανασηκώστε την ομελέτα στις άκρες για να αφήσετε το άψητο μείγμα να χυθεί στον πάτο. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να σφίξουν και να στεγνώσουν τα ασπράδια. Κόψτε την ομελέτα στη μέση και απλώστε τη μισή σε ένα πιάτο. Συμπληρώστε με τα μισά σπαράγγια. Χωρίστε τις σφήνες τορτίγιας σε δύο πιάτα.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 152 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 14 g, Πρωτεΐνες: 15 g, Λιπαρά: 4 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 1 mg, Νάτριο: 449 mg, Φυτικές ίνες: 2 g

empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Δύο εξπέρ στην πίτσα απαντούν σε «μεγάλα» ερωτήματα

Εξπέρ στην πίτσα, που συνεργάζονται με μερικές από τις καλύτερες πιτσαρίες στην Αμερική, απάντησαν στο Bonappetit.com σε απορίες που «βασανίζουν» όλους τους λάτρεις της πίτσας.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Dirt Cake – ένα νόστιμο κι εύκολο-Oreo κέικ

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
empty alt

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν
Back To Top