Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν
Σχεδόν κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου μπορεί να βρεθεί σε αυτά τα απλά πράσινα περιτυλίγματα. Αποτελούν ένα γρήγορο και εύκολο μεσημεριανό γεύμα χωρίς μαγειρική ή ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Πολύχρωμα ματσάκια από τριμμένο μωβ λάχανο, καρότα, κίτρινες πιπεριές, κομμένο αβοκάντο, φύτρες φαουλιού και κατακόκκινο κόκκινο ξινολάχανο τυλίγονται σε μεγάλα πράσινα φύλλα σαν μπουρίτο.
Τα πράσινα φύλλα μαρουλιού ή λάχανου λειτουργούν σαν την τορτίγια που θα χρησιμοποιούσατε συνήθως σε μπουρίτο ή wrap, αλλά προσθέτουν ένα άλλο θρεπτικό στρώμα στη συνταγή. Τα πλούσια φύλλα είναι τρυφερά, αλλά εξακολουθούν να δίνουν λίγη τραγανότητα στα wraps. Έχουν επίσης σχετικά ήπια γεύση, γεγονός που επιτρέπει σε κάθε γέμιση να ξεχωρίζει πραγματικά. Μας αρέσει να σερβίρουμε κάθε περιτύλιγμα με μια απλή κρεμώδη σάλτσα με ταχίνι, σιρόπι σφενδάμου, ξύδι μηλίτη και σουσάμι. Δεν χρειάζεται πλέον να αναρωτιέστε τι να φτιάξετε για ένα εύκολο μεσημεριανό γεύμα.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:
4 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 λεπτά
CAL/SERV:
435
Συστατικά
1 κ.γ. μηλόξυδο
1 κ.γ. αγνό σιρόπι σφενδάμου
1 κουτ. φρυγανισμένο σουσάμι
1/3 γ. συν 1/4 γ. ταχίνι, διαιρεμένο
Αλάτι
4 μεγάλα πράσινα φύλλα, ξεπλυμένα, αποξηραμένα
1 φλ. τριμμένο μωβ λάχανο
3/4 φλ. τριμμένα καρότα
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλ. φύτρες φασολιού
3/4 φλ. κόκκινο ξινολάχανο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ξύδι, το σιρόπι, το σουσάμι, το 1/3 φλιτζάνι ταχίνι και 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να ενωθούν. Καρυκεύετε με μια πρέζα αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, κόψτε το άκρο του στελέχους από κάθε πράσινο φύλλο. Κρατώντας το μαχαίρι οριζόντια, αφαιρέστε προσεκτικά το στέλεχος (ώστε να έχετε μια επίπεδη επιφάνεια που μπορεί εύκολα να διπλωθεί).
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Απλώστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ταχίνι ανάμεσα στα φύλλα σε μια λεπτή στρώση. Μοιράζετε το λάχανο, τα καρότα, τις πιπεριές, τα αβοκάντο, τις φύτρες και το ξινολάχανο στη μία πλευρά κάθε φύλλου. Τυλίξτε την εκτεθειμένη πλευρά προς τα πάνω και από πάνω γεμίζοντας σαν μπουρίτο, μπουκώνοντας τις άκρες.
Βήμα 4
Κόψτε κάθε περιτύλιγμα στη μέση σε μια διαγώνιο. Σερβίρετε με την κρατημένη σάλτσα ταχίνι μαζί για dip.
Διατροφικές πληροφορίες
Ανά μερίδα (Μερίδες 4)
Θερμίδες 435
Λίπος 35 γρ
Κορεσμένο λίπος 5 γρ
Ακόρεστα λίπη 0 γρ
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 720 mg
Υδατάνθρακες 15 γρ
Ινα 14 γρ
Ζάχαρη 6 γρ
Πρωτεΐνη 11 γρ
Βιταμίνη D 0 mcg
Ασβέστιο 309 mg
Σίδερο 5 mg
Κάλιο 1004 mg